În ziua în care Simona Halep a anunțat că va fi antrenată de Patrick Mouratoglou, presa internațională scrie că și Emma Răducanu a făcut o modificare importantă în staff-ul său, cel puțin pentru o perioadă. Conform tennishead.com. britanica se antrenează pentru sezonul de zgură în Italia, sub îndrumarea lui Riccardo Piatti.
Campioana de la US Open și-a concediat antrenorul care a adus-o în elită la finalul anului trecut și a început o colaborare cu Torben Beltz, dar lucrurile nu au funcționat deloc. Emma a câștigat numai două meciuri în acest an și încearcă să se redreseze cu ajutorul lui Piatti, unul dintre cei mai reprezentativi antrenori din tenisul mondial.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 7 ORE
Italianul i-a antrenat în trecut pe Novak Djokovic, Ivan Ljubicic, Richard Gasquet sau Milos Raonic. Ultimul jucător pregătit de Piatti a fost Jannik Sinner, pe care l-a propulsat în Top 10 ATP. Colaborarea dintre cei doi a încetat de curând, motivul fiind că antrenorul nu este dispus să călătorească alături de jucători pe tot parcursul anului.
Deocamdată nu se cunoaște dacă Piatti va deveni antrenorul cu normă întreagă pentru Emma Răducanu sau este doar o colaborare pe termen scurt. De asemenea, britabica nu a făcut vreo precizare privind situația lui Torben Beltz.
Zgura este o necunoscută totală pentru Emma Răducanu. Aceasta nu a jucat niciodată vreun meci la nivel WTA pe suprafața roșie, astfel că alegerea lui Riccardo Piatti ca mentor în această perioadă este perfect logică.
Citește și:

Emma Răducanu, apărată de Chris Evert

Emma Răducanu a fost în centrul atenției în ultima vreme datorită multitudinii de contracte de sponsorizare obținute în toată această perioadă, ceea ce i-a atras numeroase critici. Fiecare mișcare a ei a fost pusă sub lupă de jurnaliștii englezi, care au judecat-o aspru pentru faptul că se dedică mai mult vieții pe covorul roșu, decât pe terenul de tenis.
Legenda tenisului feminin, Chris Evert, și-a exprimat în acest context susținerea pentru Emma Răducanu. Evert a vorbit despre cum tânăra de 20 de ani gestionează totul cu tact și echilibru, în ciuda presiunii factorilor externi care o înconjoară: "A fi un superstar în Anglia este cel mai greu lucru pentru un jucător de tenis. Chiar mai greu decât să fii un superstar în America, unde sunt mult mai mulți sportivi în alte sporturi sau să fii un superstar în alte țări", a spus Evert în exclusivitate pentru Eurosport.
"Cred că abordarea tabloidelor din Anglia este brutală. Adică, practic, ei vin peste tine la tine în casă dacă ești un superstar și asta nu este bine. Cred că Emma gestionează totul frumos. Cred că Emma are tenisul ca prioritate numărul unu și lucrează din greu. Este greu când aceste oportunități financiare apar și i se oferă pe tavă totul și cred că este în regulă atâta timp cât prioritatea ei numărul unu este să-și îmbunătățească jocul", a adăugat Evert.
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 8 ORE
Tenis
Mihaela Buzărnescu e în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros. Victorie cu Bandecchi
ACUM 12 ORE