Emma Răducanu a câștigat turneul de la US Open, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez în ultimul act de la New York, scor 6-4, 6-3. La doar a doua participare într-un Grand Slam, Emma Răducanu a uimit o lume întreagă, fiind prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu major, fără a ceda set.
Parcursul fabulos al tinerei jucătoare britanice la US Open, încununat cu câştigarea trofeului, a atras toate privirile. Președintele ITF este de părere că tânăra jucătoare din Marea Britanie are capacitatea de a avea un impact asemănător în circuit cu cel al surorilor Williams, care au scris istorie în ultimele decenii în tenisul mondial feminin.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05

Emma Răducanu, comparată cu surorile Williams de președinte ITF

Președinte al Federației Internaționale de Tenis, David Haggerty, crede că Emma Răducanu poate transforma tenisul în Marea Britanie așa cum au reușit surorile Williams în Statele Unite ale Americii: "Așa cum am văzut că s-a întâmplat cu succesul lui Andy Murray la Wimbledon, să evoluezi în ‘propria ta grădină’ îți pune pe umeri o foarte mare presiune, dar în același timp îți poate aduce uriașe recompense, atât pentru sportul din țara ta, dar și pentru tine ca tenismen.
Din poziția unui american mândru, am văzut ce impact au avut succesele surorilor Williams la US Open asupra tenisului din State. Au schimbat de-a dreptul sportul, din toate punctele de vedere. Dacă Răducanu poate construi ceva frumos pe startul fantastic pe care l-a avut în tenis, de ce nu ar putea ea să aibă același impact pentru Marea Britanie cum au avut surorile Williams pentru Statele Unite ale Americii. Cred că e foarte important pentru această țară să-și vadă vedete jucând la cel mai înalt nivel la Wimbledon", a spus președintele ITF.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Iga Swiatek, depășită doar de Serena Williams într-un top select! Armele secrete ale polonezei
04/11/2022 LA 12:43