Emma Răducanu a făcut senzație la US Open, cucerind trofeul fără să piardă nici măcar un set, deși a pornit din calificări. Triumful de la Flushing Meadows a transformat-o pe jucătoarea de origine română într-o adevărată stea a tenisului și o personalitate în Marea Britanie.
La scurt timp după ce a câștigat al 4-lea Grand Slam al anului, Emma Răducanu a luat o decizie ciudată, renunțând la serviciile antrenorului care a a pregătit-o în ultimii ani. Antrenorul Andrew Richardson a fost cel care a stat în loja britanicei atât la Wimbledon, unde a scos pentru prima dată capul în lumea mare a tenisului, cât și la US Open, dar sportiva a considerat că este momentul unei schimbări.
Deocamdată, Emma Răducanu nu are antrenor, iar acest lucru s-a văzut la turneul de la Indian Wells, unde britanica a fost învinsă încă din turul doi, jocul ei fiind departe de ceea ce a arătat la New York.
Diriyah Tennis Cup
Zverev, primele impresii după revenirea pe teren! Germanul îi ia ca exemple pe Nadal și Federer
ACUM 9 MINUTE
Conform presei engleze, Emma Răducanu își dorește să-și găsească cât mai repede un antrenor, însă acest lucru nu este deloc ușor. Principalul motiv pentru care sportiva nu are un antrenor este de nivel material, majoritatea tehnicienilor solicitând sume foarte mari de bani pentru a se angrena într-o colaborare. Daily Mail notează că argentinianul Carlos Rodriguez, australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simeonei Halep și spaniolul Esteban Carril au fost contactați de reprezentanții Emmei Răducanu, dar nu s-a ajuns la un consens.
Emma Răducanu ar fi trebuit să joace săptămâna viitoare la turneul de la Moscova, dar s-a retras, astfel că următoarea competiție la care va perticipa va fi Tranylvania Open, turneu WTA 250 care va avea loc la Cluj- Napoca în perioada 23-31 octombrie.
Citește și:

EMMA RĂDUCANU, CRITICATĂ PENTRU DECIZIA DE A RENUNȚA LA ANTRENORUL ALĂTURI DE CARE A CUCERIT US OPEN 2021

Fostul tenismen britanic, John Lloyd, a comentat pe marginea deciziei luate de Emma Răducanu și recunoaște că nu-și poate explica de ce a recurs campioana de la US Open la o asemenea hotărâre: "Dacă aș fi fost în locul lui Andrew, întrebarea mea ar fi fost ce altceva aș mai fi putut să fac? Da, e adevărat, a fost o înțelegere temporară, dar tocmai ai fost abandonat după cea mai mare surpriză din istoria tenisului.
Este de-a dreptul uluitor cum a procedat Răducanu. Ai câștigat un titlu de Grand Slam cu această echipă, de ce ai vrea să schimbi asta? De ce ai vrea să renunți la așa ceva? De ce nu-i mai oferi câteva luni? Am înțeles ce ne spune, că își dorește un antrenor cu o vastă experiență în circuitul WTA. Co tot respectul... dar ea a avut asta cu Sears. Atunci, care este rostul acestor discuții", a spus Lloyd.
Diriyah Tennis Cup
Diriyah Cup | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Alexander Zverev, câștigată de rus în două seturi
ACUM 44 MINUTE
Diriyah Tennis Cup
S-a stabilit prima semifinală de la Diriyah Cup! Wawrinka și Medvedev s-au impus azi în sferturi
ACUM 4 ORE