Emma Răducanu a disputat duminică seară prima sa finală importantă din carieră. Jucătoarea de 18 ani a fost învinsă în ultimul act al turneului challenger de la Chicago de Clara Tauson, scor 1-6, 6-2, 4-6, dar a urcat în premieră până pe locul 150 în clasamentul WTA, acumulând un total de 531 de puncte.
După meciul de la Chicago, Emma Răducanu a fost lăudată de Andy Murray. Fostul lider mondial este de părere că sportiva are potențialul de a ajunge mult mai sus în topul celor mai bune jucătoare ale lumii.
"Multă lume din tenisul britanic are, evident, mari speranțe pentru ea. Am văzut-o la antrenamente și chiar am jucat împotriva ei. Cred foarte mult în jocul și potențialul ei. Din punct de vedere mental, cred că se află într-o poziție foarte bună. Cred că și-a dat cu adevărat drumul la joc și se dedică foarte mult tenisului. Se îndreaptă cu siguranță în direcția potrivită și va continua să urce cât mai multe poziții", a declarat britanicul, numărul 114 ATP.
Tenis
Djokovic știe ce ar trebui să facă Roger Federer după retragerea din tenis! "Are multe de oferit"
27/09/2022 LA 14:14
În următoarea perioadă, Emma Răducanu va juca în calificările ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, programat în perioada 30 august - 12 septembrie și care va fi transmis de Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Două campioane de Grand Slam vin la Cluj pentru Transylvania Open! Cine participă dintre românce
26/09/2022 LA 17:55
Laver Cup
Sorana Cîrstea, mesaj emoţionant după retragerea lui Roger Federer
25/09/2022 LA 07:02