Necunoscută în circuit la începutul verii, Emma Răducanu a uimit pe toată lumea cu parcursul ei încântător la Wimbledon, acolo unde a ajuns până în optimi. Mai apoi, sportiva de origine română a scris istorie la US Open. Jucătoarea de 18 ani a câștigat primul său turneu de Grand Slam, fiind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu major venind din calificări.
După 10 meciuri disputate în trei săptămâni și fără set pierdut, Emma Răducanu a ridicat deasupra capului trofeul de la Flushing Meadows, după ce a învins-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3, impresionând o lume întreagă cu încrederea ei din teren, cu mentalul extraordinar de care a dat dovadă până acum în circuit. Totuși, Emma recunoaște că nu a fost la fel de încrezătoare dintotdeuana.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05

Emma Răducanu, o cu totul altă tenismenă în copilărie

Acum, la câteva săptămâni după triumful ei istoric din New York, Răducanu a vorbit pe larg despre aspectul mental al jocului ei într-un interviu pentru The Guardian. Emma recunoaște că în copilărie era destul de temperamentală și predispusă la izbucniri emoționale pe terenul de tenis. Ea a continuat și a spus că părinții ei au fost cei care au "eliminat" aceste atitudini negative, înainte de o încuraja să fie calmă pe teren în orice împrejurare.
"Când eram mai mică, simțeam că sunt destul de încordată și emoționată pe teren, iar aceste aspecte au fost destul de repede eliminate. Părinților mei nu le-a plăcut deloc asta la mine, așa că încă de la o vârstă fragedă m-au încurajat să am mentalitatea pe care o am acum și să rămân calmă mereu indiferent de situația în care mă aflu.
Acum sunt destul de rezistentă și când mă aflu într-un context nefavorabil în meci, cu multe întorsături de situație, știu că pot se îndrept totul și să nu las nimic să mă afecteze. Când comit o eroare încerc doar să recunosc ce s-a întâmplat și să nu repet greșeala. Asta e tot", a spus Emma Răducanu pentru sursa citată.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12