Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, campioana en titre de la US Open, a pus capăt colaborării cu antrenorul german Torben Beltz, după un debut de sezon dificil.
"Vreau să-i mulțumesc lui Torben pentru munca sa, profesionalismul și angajamentul său. Cred că cea mai bună cale pentru dezvoltarea mea este să trec la un nou model de antrenament, cu sprijinul LTA (Federația britanică de tenis) între timp", a declarat Răducanu pentru presa britanică, citată de Agerpres.
Jucătoarea în vârstă de 19 ani, al cărei tată este român, aflată în prezent pe locul 11 în clasamentul WTA, a început colaborarea cu Torben Beltz în urmă cu cinci luni.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51
După surprinzătorul său succes la Flushing Meadows, în septembrie 2021, Răducanu a traversat o perioadă mai complicată. Ea a înregistrat patru victorii și șase înfrângeri în circuitul profesionist de la debutul anului 2022, ultima dintre ele în fața polonezei Iga Swiatek, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart.
La două săptămâni după ce a câștigat US Open, britanica s-a separat de antrenorul său din momentul respectiv, Andrew Richardson, explicând că dorește să lucreze cu un antrenor mai experimentat. Pentru acea decizie, Emma Răducanu a fost criticată dur.
Citește și:

PRESA DIN ANGLIA, CRITICATĂ PENTRU CĂ N-O SUSȚINE PE EMMA RĂDUCANU

Emma Răducanu a devenit faimoasă în toată lumea când a câștigat titlul la US Open și a devenit prima jucătoare venită din calificări care s-a impus vreodată într-un Grand Slam. Tânăra vedetă a tenisului a reprezentat preocuparea principală a mass-mediei engleze, deoarece jurnaliștii au simțit că are potențialul să devină următoarea mare stea după cineva de talia lui Andy Murray.
Totuși, lucrurile nu au mers în aceeași direcție pentru Emma, care a mai apărut în centrul atenției datorită multitudinii de contracte de sponsorizare obținute în toată această perioadă, deși rezultatele sale nu au fost dintre cele mai bune. Fiecare mișcare a ei a fost pusă sub lupă de jurnaliștii englezi, care au judecat-o aspru pentru faptul că se dedică mai mult vieții pe covorul roșu, decât pe terenul de tenis.
Legenda tenisului feminin, Chris Evert, și-a exprimat în acest context susținerea pentru Emma Răducanu. Evert a vorbit despre cum tânăra de 20 de ani gestionează totul cu tact și echilibru, în ciuda presiunii factorilor externi care o înconjoară.
"A fi un superstar în Anglia este cel mai greu lucru pentru un jucător de tenis. Chiar mai greu decât să fii un superstar în America, unde sunt mult mai mulți sportivi în alte sporturi sau să fii un superstar în alte țări", a spus Evert, în exclusivitate pentru Eurosport.
"Cred că abordarea tabloidelor din Anglia este brutală. Adică, practic, ei vin peste tine la tine în casă dacă ești un superstar și asta nu este bine. Cred că Emma gestionează totul frumos. Cred că Emma are tenisul ca prioritate numărul unu și lucrează din greu.
Este greu când aceste oportunități financiare apar și i se oferă pe tavă totul și cred că este în regulă atâta timp cât prioritatea ei numărul unu este să-și îmbunătățească jocul", a adăugat Chris Evert.
Roland Garros
Emma Răducanu a răspuns criticilor înainte de Roland Garros! "Am încredere în deciziile mele"
19/05/2022 LA 10:00
Internazionali BNL d'Italia
Ce sfat are Bianca Andreescu pentru Emma Răducanu, după abandonul britanicei de la Roma
11/05/2022 LA 07:46