Emma Răducanu este una dintre cele mai mediatizate sportive ale acestei toamne. Jucătoarea de tenis în vârstă de doar 18 ani a cucerit primul său titlu de Grand Slam la US Open, iar asupra ei se orientează acum tot mai multe dintre marile branduri globale.
Experții în marketing sportiv consideră că fenomenul Emma Răducanu va lua o amploare uriașă în următoarea perioadă, aceștia considerând că venitul pe care sportiva cu origini românești îl va genera în următorii doi ani se ridică la peste 23,4 milioane de euro.
Reprezentantul firmei CSM, Tim Lopez, este de părere că Emma Răducanu va deveni rapid una dintre cele mai comercializabile sportive din lume, tenisul fiind deja recunoscut pentru faptul că oferă premii uriașe, deschizându-le drumul jucătorilor spre averi impresionante.
Tenis
Emma Răducanu pierde în primul tur la Ostrava! Înfrângere în două seturi în fața favoritei a cincea
IERI LA 16:07
"Nu există nicio limită în ceea ce poate realiza pe teren. Este deja foarte solicitată, dar dacă își continuă succesul de la US Open, va deveni rapid unul dintre cei mai comercializabili sportivi de pe planetă", a spus Lopez, care crede că Emma Răducanu, născută dintr-o mamă chineză și un tată român, are un potențial mai mare decât cel al lui Naomi Osaka.
În plus, expertul a spus că tânăra jucătoare de tenis trebuie să găsească un echilibru între ceea ce reușește pe teren și ceea ce face în afara acestuia, în caz contrar ea neputând să-și expună adevărata valoare ca urmare a capcanelor din tenisul profesionist, despre care Osaka a vorbit în ultima perioadă.
"Oamenii ar trebui să-i ofere fetei posibilitatea de a consolida ceea ce a făcut și să nu pună prea multă presiune pe ea foarte curând. Emma Răducanu trebuie să se concentreze asupra sănătății mintale, a celei sportive, și abia apoi asupra recompenselor financiare pe care le poate obține din tenis", a spus Tim Lopez.

"Fenomenul Emma Răducanu nu are limită!"

Emma Răducanu, reprezentată de agentul Max Eisenbud, care a transformat-o pe Maria Sharapova în cea mai de succes sportivă din punct de vedere al câștigurilor înregistrate, ar putea fi curtată în următoarea perioadă de cele mai mari branduri de îmbrăcăminte și accesorii sportive.
Analistul sportiv Conrad Wiacek de la GlobalData este de părere că unul dintre principalele avantaje ale Emmei Răducanu este faptul că vorbește și mandarină, ceea ce o face accesibilă brandurilor din Asia, motiv pentru care veniturile sale vor exploda.
"Fenomenul Emma Răducanu nu are limită! Victoria ei depășește tenisul și sportul în ceea ce privește comercializarea. Unul dintre cele mai impresionante lucruri pentru mine a fost mesajul său în mandarină adresat publicului chinez, deoarece principala problemă a sportivilor din Occident pentru a reuși să se impună în fața publicului din Asia este bariera lingvistică.
Pentru Emma cerul este limita, deoarece orice brand din China ar putea face din ea un ambasador. Cu moștenirea ei chineză și est-europeană, precum și faptul că reprezintă Marea Britanie, Răducanu se află într-o poziție diferită de cea a altor sportivi. Am văzut în ea un potențial de multe miliarde de euro, o valoare foarte mare.
Aceasta se va baza pe consecvență, dar cred că numai în următoarele 12 luni ea ar putea genera 4,25 milioane de euro, asta fiind o cifră realistă. În cele din urmă, barometrul succesului ei comercial va depinde de succesul înregistrat pe terenul de tenis", a spus Conrad Wiacek, citat de Reuters.
Pentru campioana de la US Open, următorul turneu la care ar putea participa este Indian Wells, programat în perioada 4-17 octombrie, unde se așteaptă ca sportiva să primească un wildcard.
Tenis
Două campioane de Grand Slam vin la Cluj pentru Transylvania Open! Cine participă dintre românce
26/09/2022 LA 17:55
Hana Bank Korea Open
Emma Răducanu, forțată să se retragă în semifinala de la Seul! Ostapenko s-a calificat în finală
24/09/2022 LA 10:00