La doar 18 ani, Emma Răducanu a ținut pentru săptămâni întregi prima pagină a publicațiilor, grație reușitei ei fantastice de la US Open, acolo unde a cucerit titlul plecând din calificări și fără a ceda niciun set pe tot parcursul competiției de la Flushing Meadows. Performanța britanicei a fost neașteptată și a atras atenția tuturor, mai ales a sponsorilor, care au făcut coadă la ușa sportivei.
Câștigătoare a 3 titluri de Grand Slam, Virginia Wade a tras un semnal de alarmă în privința Emmei Răducanu după ascensiunea atât de rapidă pe care a avut-o în 2021, începând cu Wimbledon. După succesul de la US Open, sportiva de 18 ani a fost asaltată de sponsori, iar Wade spune că asta îi poate dăuna grav jucătoarei, pentru că își poate pierde mințile în acest vârtej al popularității și să uite ce a propulsat-o în vârf.
Australian Open
Emma Răducanu, start lansat la Australian Open! Britanica, tot mai aproape de un duel cu Halep
ACUM 3 ORE

Emma Răducanu, atenționată de Virginia Wade după succesul de la US Open

"Să primești toate aceste contracte de sponsorizare îți poate suci mințile. Trebuie să ții minte că ai obținut contractele deoarece ești o jucătoare bună de tenis, nu din alt motiv", a spus Wade în presa din Marea Britanie. De asemenea, fosta campioană de la Wimbledon i-a transmis Emmei că va avea un an mult mai dificil: "De acum, toate jucătoarele vor să o bată cu disperare", a mai spus Wade.
Ultima parte a declarației Virginiei Wade a început deja să se vadă, asta pentru că după US Open, Emma Răducanu nu a mai reușit să-și impună stilul de joc care i-a adus faima la Flushing Meadows. După finala câștigată cu Leylah Fernandez, Emma Răducanu a mai câștigat doar 2 meciuri și a încasat 3 înfrângeri, cu Sasnovich, Kostyuk și Wang Xin.
Australian Open
"Vreau un duel Emma Răducanu - Simona Halep!" Care sunt avantajele româncei la Australian Open 2022
14/01/2022 LA 22:18
Sydney Tennis Classic
Cum a explicat Emma Răducanu eșecul drastic din primul tur de la Sydney: "Sunt la început de drum"
11/01/2022 LA 13:42