Emma Răducanu a fost învinsă vineri în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open de Marta Kostyuk, în două seturi, scor 6-2, 6-1, la capătul unui meci care nu a durat mai mult de 57 de minute.
Sportiva cu origini românești nu s-a regăsit deloc pe teren, făcând o mulțime de erori neforțate, și a ratat astfel șansa de a se duela cu Simona Halep, cea pe care ar fi înfruntat-o sâmbătă, în semifinalele competiției de la Cluj-Napoca.
De altfel, Emma Răducanu nu a mai reușit să aibă rezultate constante după despărțirea de antrenorul Andrew Richardson, care s-a petrecut după succesul de la US Open. Înaintea turneului de la Cluj-Napoca, sportiva în vârstă de 18 ani a anunțat că nu vrea să mai fie dependentă de vreun antrenor, astfel că nu se grăbește să-și aleagă unul.
Tenis
Emma Răducanu, desemnată cea mai bună sportivă a anului în Marea Britanie! Cine a mai fost premiat
03/12/2021 LA 10:13
Boris Becker a sfătuit-o pe tânăra jucătoare de tenis să-și numească un antrenor cât mai curând, în caz contrar fiindu-i greu să lege mai multe rezultate bune.
"Totul e foarte ciudat când trebuie să îți alegi un antrenor. E destul de greu să câștigi un Grand Slam ca adolescent, aproape imposibil. Am avut și eu o experiență de genul ăsta, așa că înțeleg perfect bătaia de cap a lui Răducanu.
Poate că ar fi cazul să se concentreze pe alegerea unul antrenor adevărat. Ar fi important pentru ea să aibă un antrenor experimentat, care a pregătit deja alte jucătoare de clasă mondială.
Pentru mine, acesta ar fi următorul pas pe care trebuie să-l facă pentru a ajunge la evoluții constante. Acum, cea mai importantă întrebare pentru ea este: Cine este mentorul meu, cine mă protejează pe mine?", a declarat Boris Becker, potrivit TennisHead.

Emma Răducanu, cu gândul la Australian Open

Imediat după eliminarea de la Transylvania Open, Emma Răducanu a declarat că este deja cu gândul la primul turneu de Grand Slam din 2022, Australian Open, unde va concura pentru prima dată din postura de jucător profesionist.
"Sunt foarte încântată să merg la Melbourne. Am jucat la juniori acolo, este un oraș incredibil, dar, evident, la profesioniști va fi diferit.
Sunt fericită, va fi prima dată când o să particip acolo ca profesionist, deci va fi o nouă experiență, într-un vestiar nou. Va trebui să învăț din nou să mă descurc pe-acolo și să fiu ajutată să mă orientez, dar sunt încântată că voi merge acolo", a declarat Emma Răducanu, citată de site-ul TennisHead.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
"Va fi sub presiune până la Wimbledon!" Ce sfaturi a primit Emma Răducanu înainte de sezonul 2022
01/12/2021 LA 13:36
Tenis
Răducanu s-a exclus de pe listă! Cine vrea să câștige titlul de personalitatea sportivă a anului
28/11/2021 LA 19:29