Emma Răducanu s-a despărțit de Andrew Richardson după victoria la US Open, iar găsirea unui alt antrenor nu a fost deloc o misiune ușoară. Sportiva din Marea Britanie de origine română își dorește un antrenor cu experiență la nivel de Top 20, care să o ajute să se dezvolte, care are tot feedback-ul necesar pentru a atinge noi culmi în circuitul WTA.
Zilele trecute, Emma Răducanu a revenit de la Indian Wells, unde a fost eliminată chiar după primul joc. În această săptămână nu a mai ajuns la turneul WTA 500 de la Moscova, dar ea a confirmat prezența la Transylvania Open, turneul de la Cluj care se va desfășura săptămâna viitoare.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 3 ORE

Emma Răducanu și-a găsit antrenor, dar este în probe! Testul va fi la Transylvania Open

Iar campioana de la US Open privește către turneul din România cu probabilitatea de a avea un antrenor de probă. Ea va lucra în aceste zile cu Esteban Carril, spaniolul care a transformat-o pe Johanna Konta într-o jucător de talie mondială. Antrenorul a început să lucreze cu sportiva din Marea Britanie când era în afara Top 100 și a ajutat-o să ajungă pe locul 10 WTA, înainte de a se despărți la sfârșitul anului 2016. În respectivul sezon, Konta a fost votată și cea mai bună jucătoare a anului.
https://i.eurosport.com/2016/12/01/1979334.jpg
Carril, în vârstă de 44 de ani, nu a excelat ca jucător, dar și-a câștigat o reputație bună ca antrenor. El a avut o colaborare îndelungată și cu Asociatția britanică de tenis, iar recent a colaborat cu Katie Swan.
După câștigarea titlului la US Open și despărțirea de Andrew Richardson, au fost vehiculați mai mulți posibili antrenori ai Emmei Răducanu. Inclusiv numele lui Darren Cahill a fost rostit, după despărțirea de Simona Halep. Cert este că sportiva în vârstă de 18 ani a fost la Indian Wells cu Jeremy Bates, antrenor din cadrul asociației britanice de tenis.
În următoarele săptămâni, Emma Răducanu este înscrisă în turneele de la Cluj și Linz, iar aceste competiții vor fi folosite, probabil, și ca un test pentru sportivă și Esteban Carril, dacă această colaborare va fi confirmată și oficial.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM 10 ORE
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
ACUM 10 ORE