După ce a luat lumea tenisului prin surprindere, devenind prima jucătoare din istorie care pleacă din calificări și câștigă un turneu de Grand Slam, Emma Răducanu e gata de prima reprezentație după "minunea" de la New York. Britanica de 18 ani s-a întors în SUA pentru a pregăti Indian Wells, abia al 5-lea turneu WTA la care participă în scurta carieră.
Tragerea la sorți a fost una cu ghinion pentru ocupanta locului 22 WTA, care, beneficiind de statutul de cap de serie, va intra în concurs direct din turul secund. Dacă prima partidă va fi una de "încălzire", în turul 3 Emma Răducanu o avea aproape sigur în față pe cea care i-a fost model în carieră, Simona Halep. Britanica știe cum o poate depăși pe româncă, astfel încât să ajungă cât mai departe în turneu: va aborda partidele cu detașare, fără presiune, exact cum a procedat la New York.
"Nu vreau să schimb nimic față de US Open. Am ajuns aici fără să pun presiune pe mine și fără să am așteptări. Dacă aș face lucrurile diferit la Indian Wells, dacă aș permite gânurilor să zboare liber prin cap, mi-aș crea singură probleme", a explicat Emma Răducanu într-o conferință de presă.
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 6 ORE
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP, ÎN MARE FORMĂ ÎNAINTE DE INDIAN WELLS! A RIDICAT PUBLICUL ÎN PICIOARE LA ANTRENAMENT

Condițiile de la Indian Wells o favorizează pe Halep

Condițiile de la Indian Wells nu o avantajează pe Emma Răducanu, sportivă care preferă schimburile ceva mai scurte. Suprafața de joc e mai lentă față de US Open, lucru care în teorie le avantajează pe sportive ca Halep, Svitolina sau Krejcikova.
"Aerul este foarte uscat în California, iar temperaturile sunt foarte ridicate. Terenurile sunt mult mai lente, astfel că vor fi schimburi lungi. Vor fi dispute foarte fizice", a mai spus Emma Răducanu.
Sportiva din Marea Brtianie s-a despărțit după US Open de Andrew Richardson, antrenorul său, lucru care a surprins în contextul în care acesta se alăturase echipei abia în iulie, după Wimbledon. În California, Emma se antrenează alături de Raymond Sarmiento, un jucător de 29 de ani din SUA, ocupant al poziției 456 ATP și e supervizată de Jeremy Bates, căpitanul nejucător al formației de Fed Cup a Marii Britanii. Absența unui tehnician cu normă întreagă nu pare să o afecteze pe Răducanu, care preferă să aștepte și să găsească omul potrivit pentru a o îndruma în carieră pe termen mediu și lung.
"Nu mă grăbesc, vreau să găsesc persoana potrivită pentru a mă antrena. Am nevoie de cineva care să mă înțeleagă, e nevoie de chimie între jucător și antrenor. În același timp, am nevoie de cineva care să știe să mă motiveze, iar o astfel de persoană nu e ușor de găsit. Dar nu îmi fac probleme, pe teren, în timpul partidelor, ești singură, așa că mă simt confortabil", a concluzionat Emma Răducanu.
Sportiva din Marea Britanie își începe aventura la Indian Wells contra învingătoarei din disputa Maria Ossorio Serrano (Columbia) - Aliaksandra Sasnovich (Belarus). Disputa urmează să aibă loc vineri sau sâmbătă, în funcție de cum vor programa confruntările organizatorii.
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
ACUM 12 ORE
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
IERI LA 10:37