La doar 18 ani, Emma Răducanu a ținut pentru săptămâni întregi prima pagină a publicațiilor, grație reușitei ei fantastice de la US Open, acolo unde a cucerit titlul plecând din calificări și fără a ceda niciun set pe tot parcursul competiției de la Flushing Meadows. Performanța britanicei este cu siguranță o sursă de inspirație pentru toate jucătoarele tinere care își doresc să scrie istorie în tenisul mondial feminin.
Este și cazul româncei Jaqueline Cristian, care la 23 de ani are visuri mari în tenis. Aflată în afara Top 150 WTA la începutul acestui an, Cristian se regăsește acum pe locul 71 WTA, un salt foarte bun care îi dă încredere pentru sezonul viitor. Sportiva a declarat că este motivată să încerce ce a reușit Emma Răducanu: "Bănuiesc că, dacă ea a putut, și noi putem. Și eu pot. De ce nu, de ce să nu crezi?", a spus Jaqueline Cristian pentru Antena 1.
Australian Open
Emma Răducanu, start lansat la Australian Open! Britanica, tot mai aproape de un duel cu Halep
ACUM 6 ORE

Jaqueline Cristian și-a dezvăluit obiectivul pentru 2022

Jaqueline Cristian a dezvăluit că obiectivul ei pentru 2022 este să pătrundă în Top 50 WTA: "Înseamnă foarte mult pentru mine, au fost niște meciuri foarte tari. Chiar dacă nu am câștigat trofeul, o iau ca pe un mare plus, e o lecție foarte bună pentru sezonul viitor. Următorul scop este Top 50, vreau doar să fiu sănătoasă, să îmi îmbunătățesc jocul și să ajung cât de bună pot", a declarat Jaqueline Cristian.
Printre primele turnee la care va lua startul Jaqueline Cristian în următorul sezon este Australian Open, primul turneu major al anului (în direct pe Eurosport) unde, în premieră în carieră, va intra direct pe tabloul principal datorită locului mult mai bun ocupat în ierarhia WTA: "La Australian Open intru pentru prima dată pe tabloul principal. Am scăpat de calificări, e foarte mare bătălia acolo", a mai spus Jaqueline Cristian.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
"Vreau un duel Emma Răducanu - Simona Halep!" Care sunt avantajele româncei la Australian Open 2022
14/01/2022 LA 22:18
Sydney Tennis Classic
Cum a explicat Emma Răducanu eșecul drastic din primul tur de la Sydney: "Sunt la început de drum"
11/01/2022 LA 13:42