Emma Răducanu a anunțat despărțirea de antrenorul Andrew Richardson, cel care a ghidat-o către victoria la US Open și caută pe cineva cu "experiență mai mare din punct de vedere profesional", după cum susține talksport.com.
Richardson o cunoaște pe Răducanu de la 11 ani, intersectându-se în Centrul de Tenis de la Bromley, dar a fost antrenorul ei cu normă întreagă abia din luna iulie, după ce a ajuns în turul patru la Wimbledon. Înainte, Emma fusese antrenată de Nigel Sears, socrul lui Andy Murray.

Emma Răducanu, veste neașteptată! A anunțat despărțirea de antrenorul Andrew Richardson

Tenis
Cristian Jura, vești bune în cazul Simonei Halep: "Una dintre condiții a fost îndeplinită"
ACUM 16 ORE
Răducanu a declarat unui grup de jurnaliști că s-a despărțit de antrenorul ei la mai puțin de două săptămâni după triumful ei de la New York, mai spune sursa citată.
"După Wimbledon eram clasată pe undeva în jurul locului 200 WTA în lume și, la vremea respectivă, am crezut că Andrew va fi un antrenor excelent pentru progresul meu. Așa că am mers în Statele Unite, dar niciodată nu am visat să câștig US Open. Dar am reușit acest lucru, iar acum sunt pe locul 22 în lume, ceea ce este o nebunie pentru mine", a susținut jucătoarea.
https://i.eurosport.com/2021/09/12/3217229.jpg
Răducanu a continuat: "Sunt într-o nouă etapă a carierei mele și mi-am dat seama că am nevoie de cineva chiar acum, care a avut experiență în WTA la un nivel mai ridicat. Astfel, mă uit după cineva care a fost la acest nivel și știe de ce am nevoie. Și mai ales asta acum, pentru că sunt atât de nouă aici, chiar am nevoie de cineva care să mă ghideze, care a trecut prin acest nivel".
Emma Răducanu a jucat doar la patru evenimente din circuitul WTA în acest an, dar cu siguranță programul ei va suferi o transformare majoră după ce a ajuns pe locul 22 în lume. În luna octombrie, ea ar urma să participe la Indian Wells și Moscova, unde va juca și Simona Halep.
Vorbind azi la Centrul Național de Tenis din Marea Britanie, Emma a mai precizat: "Voi decide în următoarele zile în ce direcție voi merge mai departe. Nu am avut atât de mult timp să mă gândesc și să mă odihnesc. Iubesc ce fac. Terenul de antrenament este locul în care vreau să fiu și de unde să plec mai departe. Mă voi asigura că sunt gata să joc și să concurez".

Emma Răducanu a fost contestată de o parte a presei britanice când a întrerupt colaborarea cu Nigel Sears

La US Open, Emma a fost contestată de o parte a presei britanice când a întrerupt colaborarea cu Nigel Sears, un adevărat șlefuitor de talente și l-a adus în staff-ul său pe Andrew Richardson, un tehnician fără pedigree. "Să am pe cineva ca el în boxa mea e o binecuvântare. Îmi dă mare încredere și știe cum să mă facă să cred în mine, indiferent de situație. Îi sunt atât de recunoscătoare că a acceptat să mă antreneze și a rămas lângă mine", spunea Emma Răducanu la Wimbledon despre Nigel Sears.
La finalul lui iulie, Răducanu a apelat la serviciile unui tehnician fără mari performanțe în carieră: Andrew Richardson. În vârstă de 47 de ani, Richardson a fost un tenismen modest, care a evoluat o singură dată pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam (la Wimbledon, în 1997). După retragerea din circuit s-a dedicat pregătirii tinerelor talente din sportul alb britanic, ghidându-i în carieră pe Ross Hutchins, Miles Kasiri sau Alan Mackin.
"Îl respect mult pe Nigel și ne-am înțeles în multe momente extraordinar. Am învățat multe de la el, dar am considerat că în acest moment al dezvoltării mele, am nevoie de o voce proaspătă la antrenamente", a dezvăluit Emma, înainte de US Open, potrivit BBC.

Tatăl său i-a fost mereu aproape și a gândit fiecare mutare în avans

Emma Răducanu nu a fost pasionată de tenis când era foarte mică, dar după ce părinții ei, Ion (român) și Renee (chinezoaică), au luat-o la partidele de amatori pe care le jucau, tânăra a fost imediat atrasă de sportul alb.
https://i.eurosport.com/2021/09/16/3221457.png
Tatăl său i-a fost mereu aproape și a gândit fiecare mutare în avans, ca un adevărat geniu, au explicat jurnaliștii de la The Telegraph. Ca atare, el pare a fi geniul din spatele unui succes istoric și total neașteptat. Ziariștii englezi au pus cap la cap mai multe opinii ale oamenilor care au lucrat cu Emma, iar rolul jucat de Ion Răducanu pare decisiv. Acesta a vrut ca fiecare antrenor al fetei sale să fie expert într-un anumit aspect al jocului, iar Emma să își îmbunătățească acea armă până spre perfecțiune, pentru ca apoi să învețe alte "taine" de la alți specialiști.
"Modul în care tatăl Emmei vede tenisul este unul amplu. E fericit să gândească diferit. Ca antrenor, te motivează. Din punctul lui de vedere, un antrenor nu știe neapărat totul", a explicat Mark Petchey, cel care a petrecut în sezonul trecut 5 luni alături de sportiva britanică.
Așadar, nu este exclus ca și această nouă decizie să fi fost luată după o discuție în familie.
Tenis
Nick Bollettieri a încetat din viață. Povestea celui mai cunoscut antrenor de tenis din istorie
ACUM O ZI
Tenis
Tsitsipas, mărturie incredibilă: a încercat să îl enerveze pe Rublev ca să joace mai bine
ACUM O ZI