În prezent pe locul 16 în lume, finalista de la Australian Open s-a antrenat pe hard în ultimele săptămâni, cu gândul de a juca ambele competiții organizate de USTA în complexul de la New York – Western & Southern Open (21-28 august) și US Open (31 august – 13 septembrie). Muguruza a fost nevoită să își schimbe planurile. “Am decis să mă retrag de la Western & Southern Open din cauza unui disconfort apărut la nivelul gleznei stângi. Îmi doresc enorm să revin pe circuit și să joc la New York. Voi munci mult pentru a fi pregătită peste câteva zile”, a anunțat Muguruza.

Muguruza s-a reinventat în 2020

În vârstă de 26 de ani, campioana din 2016 de la Roland Garros și din 2017 de la Wimbledon a adunat 16 victorii în acest sezon, având doar patru înfrângeri, jocul său fiind revitalizat de Conchita Martinez. Garbine Muguruza a reușit, astfel, la Melbourne, să revină într-o finală de Grand Slam pentru prima dată de la victoria de pe iarba londoneză, din 2017.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 3 ORE
Cea mai bună jucătoare de tenis a Spaniei adoptă o strategie diferită față de numărul unu de la masculin, Rafael Nadal – care era și deținător al trofeului la New York, dar care a ales să nu participe la US Open.
Muguruza nu a avansat niciodată mai departe de faza optimilor la US Open (2017), însă speră într-un rezultat bun în aceste condiții dificile.
Turneul de la US Open începe luni, 31 august, conform programării inițiale în calendarul competițional, însă meciurile se vor disputa fără spectatori. Partidele vor fi în transmisiune directă pe canalele Eurosport.
Sportivii și oficialii turneului au fost izolați de restul lumii într-o “bulă”, cu reguli stricte, însă chiar și așa americanii au raportat un caz de infectare cu noul coronavirus, chiar dacă nu în rândul sportivilor și al oamenilor din staff-ul acestora.
Până în acest moment, șase jucătoare din Top 8 WTA au decis să se retragă de la US Open.
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 5 ORE
Tenis
Mihaela Buzărnescu e în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros. Victorie cu Bandecchi
ACUM 8 ORE