La câteva zile după ce a anunțat că va lipsi pentru aproximativ două luni din circuit din cauza unei hernii, ratând cel mai probabil întreg sezonul de zgură, Daniil Medvedev (2 ATP) a aflat că organizatorii turneului de la Wimbledon l-ar putea exclude de la ediția din acest an pentru asocierea sa cu Rusia și Vladimir Putin.
Până acum s-a vorbit despre un document scris prin care rușii să se dezică de președintele Putin pentru a putea participa, însă acum se ia în calcul chiar varianta ca decizia să nu mai depindă deloc de tenismenii ruși. Rămâne însă de văzut cum vor aborda până la urmă englezii această problemă.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14

Daniil Medvedev, în mare pericol să fie exclus de la Wimbledon

Se pare că britanicii, mai exact organizatorii turneului de la All England Club, pot din punct de vedere legal să interzică participarea oricărui jucător de tenis din Rusia sau Belarus care nu denunță acțiunile lui Putin în Ucraina. Conform The Telegraph, organizatorii de la Wimbledon se tem că o victorie a lui Medvedev în Grand Slamul londonez ar putea promova regimul lui Vladimir Putin din Rusia.
Deși sportivii ruși au fost excluși din multiple competiții internaționale, ATP, WTA și ITF au decis să le permită în continuare jucătorilor de tenis ruși să evolueze, însă fără a avea alături de numele lor steagul rus. Ultimul turneu disputat de Daniil Medvedev a fost cel de la Miami, acolo unde a fost eliminat în sferturi de Hubert Hurkacz și a ratat astfel revenirea pe locul de lider mondial, pe care l-a ocupat doar preț de 2 săptămâni.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37