Novak Djokovic a fost singurul care a ținut steagul sus în 2021 din generația sa. Federer și Nadal au fost ținuți departe de teren de accidentări. Sârbul a fost foarte aproape de îndeplinirea Calendar Grand Slam, însă a fost oprit de Daniil Medvedev, al doilea jucător al lumii în prezent.
Rusul a cucerit primul titlu de Grand Slam al carierei, la US Open, iar Alexander Zverev, al treilea jucător al lumii, a cucerit ultimul titlu important din 2021, Turneul Campionilor, acolo unde i-a învins în decurs de 24 de ore atât pe Djokovic, cât și pe Medvedev. Germanul a cucerit și medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Tenis
Djokovic îi ține în șah pe organizatorii Australian Open. Anunțul lui Nole
ACUM 17 ORE

Era titanilor Federer, Nadal și Djokovic se apropie tot mai mult de final

Dacă succesul lui Medvedev și Zverev în circuit nu este de ajuns, clasamentul oferă o nouă dovadă a faptului că era titanilor Federer, Nadal și Djokovic se apropie cu pași repezi de final. Mai exact, pentru prima dată în ultimii 21 de ani, opt jucători cu vârsta de 25 de ani și sub acest prag au pătruns în Top 10 în clasamentul ATP la sfârșitul sezonului.
Singurii tenismeni de peste 25 de ani din Top 10 sunt sârbul Novak Djokovic și spaniolul Rafael Nadal. Vârsta medie a primilor zece este de 25,6 ani - cea mai coborâtă medie din 2009 (25,0). Dacă sârbul a fost o prezență constantă anul acesta în circuit, Nadal a încercat să joace doar în prima parte a sezonului, asta pentru că o accidentare i-a stricat complet planurile pe când se afla în căutarea celui de-al 14-lea titlu la Roland Garros.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
ATP nu vrea să-și suspende turneele din China! Ce a cerut în cazul Shuai Peng
IERI LA 14:09
Tenis
Rusia, în semifinalele Cupei Davis. Programul penultimului act
03/12/2021 LA 08:36