Succesul nebun pe care l-a atins încă de la 14 ani a făcut-o pe Coco Gauff să aibă îndoieli majore cu privire la mentalul ei. Presiunea de pe umerii ei, dorința continuă de a confirma la cel mai înalt nivel au făcut-o pe talentata sportivă din Statele Unite ale Americii să se confrunte cu depresia. Gauff a povestit recent că a luat în considerare să-și ia un an sabatic din cauza gândurilor negre care o bântuiau după ascensiunea ei rapidă.
În vârstă de 16 ani, Gauff a câștigat deja un titlu WTA și a pătruns în Top 50 WTA anul acesta, în februarie. Ea a recunoscut că după succesul atins atât de devreme în tenisul mondial feminin s-a întrebat adesea dacă o carieră în sportul alb este cu adevărat ceea ce-și dorește, punând la îndoială toate semnele privind viitorul ei.

Coco Gauff, bătălie crâncenă cu depresia

Tenis
Simona Halep nu poate fi întrecută de Ashleigh Barty! Anunțul WTA cu privire la clasament
16/04/2020 LA 08:52
De-a lungul vieții mele am fost mereu cea mai tânără jucătoare care reușește un anumit lucru, fapt care a creat în jurul meu zgomot din partea presei, zgomot pe care nu mi-l doream. S-a creat presiune și a trebuit să gestionez totul foarte rapid. Chiar înainte de Wimbledon, în 2017/2018, am avut dificultăți mari fiindcă nu știam ce-mi doream cu adevărat. Am avut mereu rezultate bune, deci nu asta era problema, numai că nu mă bucuram de ceea ce iubeam. Am realizat că trebuie să încep să joc pentru mine, nu pentru alți oameni. Pentru un an întreg am fost depresivă. A fost cel mai greu sezon pentru mine.
Eram atât de pierdută, aproape că am decis să nu apuc pe calea asta. Am fost confuză și mă gândeam prea mult la această decizie. Am avut multe momente în care am stat, m-am gândit și am plâns. Am ieșit din faza asta mai puternică și m-am cunoscut cu adevărat.

Coco Gauff, despre comparația cu surorile Williams

În primul rând, nu sunt la nivelul lor. Mereu am crezut că nu este corect pentru surorile Williams să fie comparate cu cineva care abia a apărut în circuit. Nu e corect, pur și simplu, încă le privesc cu multă admirație, sunt idolii mei. Bineînțeles că sper să ajung unde sunt ele, însă ele sunt femeile care au creat acest drum pentru mine, și de aceea nu pot fi niciodată ca ele. Nu m-aș fi gândit niciodată să mă apuc de tenis dacă nu erau și ele o parte a acestei decizii, mai ales că existau foarte puține sportive afro-americane în tenis.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
US Open
Răducanu sau Gauff? Cine e liderul noii generații din tenisul feminin: "E cu mult în fața ei!"
03/09/2021 LA 14:27
US Open
LIVE BLOG US Open 2021 | Tactica "Vestiarul" a funcționat din nou pentru Stefanos Tsitsipas
01/09/2021 LA 14:52