Andrey Rublev, ocupant al locului 8 ATP, își continuă seria impresionată de victorii din circuitul masculin de tenis. Rusul în vârstă de 23 de ani s-a calificat în semifinale la turneul de 500 de puncte de la Viena după ce l-a eliminat pe campionul en-titre, austriacul Dominic Thiem, campionul de la US Open de anul acesta. În timpul meciului, Thiem a acuzat dureri la picior.
Rublev s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră și 36 de minute de joc, scor 7-6 (5), 6-2, iar în penultimul act al competiției va da peste africanul de sud, Kevin Anderson, care a trecut în sferturi în mod surprinzător de favoritul numărul 4, Daniil Medvedev, scor 6-4, 7-6 (5), după o oră și 31 de minute de joc.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42

Dominic Thiem, eliminat în sferturile de finală la turneul de la Viena

Rublev are o serie impresionantă în circuit. Rusul s-a impus la turneul de casă de la Sankt Petersburg după o finală cu Borna Coric, iar la Viena a trecut de Norbert Gombos și revelația Jannik Sinner (retras la 1-2 în primul set) până să-l elimine pe favoritul gazdelor și campionul en-titre, Dominic Thiem. În celelalte sferturi de finală se confruntă Novak Djokovic, principalul favorit al competiției, cu Lorenzo Sonego, și Grigor Dimitrov cu Daniel Evans.
Turneul de 500 de puncte de la Viena poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player. Săptămâna viitoare vom putea urmări de asemenea turneul Masters de la Paris, acolo unde Rafael Nadal, campionul din 2020 de la Roland Garros, este principal favorit.
Tenis
Andrey Rublev, depistat pozitiv cu Covid-19 după turneul demonstrativ de la Abu Dhabi
27/12/2021 LA 11:44
Tenis
Reușită remarcabilă în circuitul masculin de tenis! Se întâmplă pentru a doua oară în istorie
23/11/2021 LA 13:11