Andy Murray s-a calificat în turul al doilea la Viena Open, după o partidă maraton cu Hubert Hurkacz, favoritul numărul 5, decisă după un set trei: 6-4, 6-7(6), 6-3.
Reprezentantul Marii Britanii a avut nevoie de două ore și 40 de minute pentru a-și asigura prima victorie în fața unui jucător de Top 10 în acest an și a-și asigura o confruntare cu spaniolul Carlos Alcaraz în turul următor. Ibericul a depășit în runda inaugurală un alt britanic, pe Dan Evans, cu 6-4, 6-3.
Tenis
Țintește Holger Rune un turneu de Grand Slam în 2023!? "Acesta ar trebui să fie obiectivul lui"
07/11/2022 LA 16:19
Andy Murray este de două ori campion la Viena, în 2014 și 2016, și avea de luat o revanșă în fața polonezului, după a pierdut de două ori în fața acestuia în acest sezon. Hubert Hurkacz a suferit o înfrângerea grea, luni seare, în condițiile în care el luptă să ajungă la Nitto ATP Finals – Turneul Campionilor de la Torino.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243306.jpg

Andy Murray a avut șansa de a închide meciul în două seturi

Scoțianul nu nu mai învinse un jucător din Top 10 din august 2020, când l-a întrecut pe Alexander Zverev la Cincinnati. El a avut șansa de a încheia meciul cu Hubert Hurkacz mai devreme, în două seturi, dar a ratat o primă minge de victorie în tiebreak, când a avut 6-5.
Polonezul a întors soarta setului cu trei puncte consecutive. Astfel, ambii au luptat din greu pentru a câștiga această partidă. Nivelul lui Andy Murray în "decisiv" a fost însă mai bun, astfel că a sprintat spre un succes prețios, într-un moment în careocupă locul 156 în ierarhia ATP.

Vienna Open : Rezumatul victoriei spectaculoase obținută de Murray în fața polonezului Hurkacz

"A fost un meci bun, care ar fi putut merge în orice direcție. Am fost dezamăgit că mi-am pierdut serviciu în deschiderea setului trei, dar, din fericire, am reușit să recuperez break-ul în game-ul următor și de acolo probabil că am meritat să câștig. A fost o victorie bună în circumstanțe grele", a comentat Andy Murray după încheierea jocului.
Scoțianul s-a arătat mulțumit de modul cum îi merge jocul în prezent.
"Mișcarea mea s-a îmbunătățit puțin cu fiecare meci. O mare parte din mișcarea mea este despre anticipare și când nu joci multe meciuri, așa cum a fost cazul în ultimii ani, nu citești prea bine jocul. Acum încep să văd mingea un puțin mai devreme și încep să reacționez puțin mai repede, ceea ce înseamnă că voi începe să trimit înapoi mai multe mingi", a mai spus britanicul.
Andy Murray va juca acum un meci destul de interesant cu tânărul spaniol Carlo Alcaraz.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Rolex Paris Masters
Holger Rune e pe val! Danezul e în optimi la Paris, după ce a trecut de Hurkacz, favoritul 10
02/11/2022 LA 19:09
Nitto ATP Finals
Se încinge lupta pentru prezența la Turneul Campionilor! Au mai rămas doar 2 locuri: toate calculele
30/10/2022 LA 21:47