Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev e campion la Viena! Rusul a revenit în finala cu Shapovalov și a cucerit al doilea titlu în 2022

Irina Aldea

Actualizat 30/10/2022 la 17:39 GMT+2

Daniil Medvedev e marele campion la turneul de 500 de puncte de la Viena. Rusul s-a impus în finala cu Denis Shapovalov. Acesta este al doilea titlu cucerit de rus în 2022.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev, principalul favorit la turneul de 500 de puncte ATP de la Viena, s-a impus în marea finală în fața lui Denis Shapovalov și a cucerit al doilea titlu din 2022. Rusul a fost nevoit să revină de la 0-1 la seturi și s-a impus cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, după două ore și 19 minute de joc.
Medvedev și-a respectat statutul de favorit la Viena, acolo unde a trecut pe tot parcursul turneului de Basilashvili, Thiem, Sinner, Dimitrov și Shapovalov, cedând un signur set în ultimul act. Pentru rus urmează turneul Masters de la Paris, acolo unde vor evolua și Novak Djokovic și Rafael Nadal.
CITEȘTE ȘI:

Daniil Medvedev, marele campion la Viena. Victorie în 3 seturi cu Denis Shapovalov

În urma acestui rezultat, Daniil Medvedev a egalat numărul de titluri din circuitul ATP ale lui Marat Safin: 15. De asemenea, acesta este primul titlu ATP 500 pentru rus (din 2018 la Tokyo), al 2-lea titlu al anului și al 5-lea an la rând în care câștigă două sau mai multe titluri în același sezon.
Nikolay Davydenko (21) și Yevgeny Kafelnikov (26 sunt singurii tenismeni ruși cu mai multe titluri decât Medvedev. Datorită victoriei din finala cu Denis Shapovalov, Daniil Medvedev va urca pe locul 3 în clasamentul ATP începând de mâine.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo