Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev, al cincilea star calificat la Turneul Campionilor! Rusul, surprins: "N-am știut"

Irina Aldea

Publicat 26/10/2023 la 16:35 GMT+3

Andrey Rublev și-a confirmat prezența la Turneul Campionilor, după ce l-a învins în două seturi pe Matteo Arnaldi la Vienna Open, 7-5, 6-3. Rusul e al cincilea jucător calificat la super-evenimentul râvnit de toți jucătorii de top.

Andrey Rublev

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev s-a calificat pentru al patrulea an consecutiv la Turneul Campionilor. Jucătorul în vârstă de 26 de ani și-a garantat locul joi la cel mai important eveniment al finalului de sezon, când l-a învins pe Matteo Arnaldi în minimum de seturi și s-a calificat în sferturile de finală de la Viena.
Rublev este al cincilea jucător care își câștigă locul la Torino, turneu care se va desfășura în perioada 12-19 noiembrie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport. Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev și Jannik Sinner erau deja calificați la întrecerea la care vor fi prezenți doar primii 8 cei mai buni jucători care au evoluat în 2023 în circuit.
CITEȘTE ȘI:

Andrey Rublev, al cincilea star calificat la Turneul Campionilor

"Mă simt minunat", a declarat Rublev. "Este o veste grozavă. Puțin sunt surprins. După meci nu știam că dacă voi câștiga meciul mă voi califica cu siguranță, așa că nu știam asta și este un sentiment grozav, o veste grozavă. Aștept cu nerăbdare turneul și mă bucur să joc la Turneul Campionilor pentru încă un an", a transmis Andrey Rublev la interviul de după meci.
Andrey Rublev a avut un sezon 2023 foarte bun. Rusul a atins pragul de 50 de victorii pentru al treilea sezon consecutiv. De asemenea, el a bifat o nouă reușită în 2023, obținând primul său titlu ATP Masters 1000 la Monte Carlo. În plus, Rublev și-a adjudecat trofeul la Bastad, marcând a treia oară în ultimii patru ani când și-a adjudecat mai multe titluri la nivel de circuit ATP.
În urmă cu un an, Rublev a ajuns pentru prima dată în semifinalele Turneului Campionilor, după victorii împotriva lui Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas. El are 4 victorii și 6 înfrângeri în cele trei participări anterioare la ATP Finals. Doar trei locuri au mai rămas disponibile la Turneul Campionilor. Fostul campion Stefanos Tsitsipas, care ocupă locul șase în Pepperstone ATP Live Race To Turin, este următorul în cursa pentru calificare, grecul fiind urmat de Alexander Zverev și Holger Rune.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo