Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner, stropit cu șampanie la Viena, după victoria cu Medvedev. Cum a glumit italianul cu Darren Cahill

Irina Aldea

Publicat 29/10/2023 la 19:24 GMT+2

Jannik Sinner, al doilea favorit al turneului de la Viena, a câștigat marele trofeu în Austria după ce l-a învins pe Daniil Medvedev, câștigătorul ultimei ediții, la finalul unui meci foarte disputat. La ceremonia de premiere, italianul a fost foarte bine dispus și a glumit inclusiv cu antrenorul său australian, Darren Cahill.

Sinner, forehand distrugător în finala de la Viena, cu Medvedev. Cahill, cu zâmbetul până la urechi

Jannik Sinner, al patrulea jucător al lumii și al doilea favorit la turneul de 500 de puncte de la Viena, a cucerit duminică marele trofeu după ce l-a învins pe principalul favorit și campion en-titre, Daniil Medvedev. Italianul s-a impus cu scorul de 7-6 (7), 4-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 6 minute de joc.
Pentru Jannik Sinner, acesta este al patrulea titlu al anului și al zecelea la general. Datorită victoriei obținute în fața lui Medvedev, Sinner a egalat recordul pentru cele mai multe titluri cucerite vreodată de un sportiv italian - 10, fiind acum la egalitate cu Adriano Panatta. Titlurile cucerite de Sinner: Sofia, Great Ocean Road, Washington, Sofia, Antwerp, Umag, Montpellier, Toronto, Beijing și Viena. Podiumul celor mai titrați italieni este completat de Fabio Fognini, cu 9 titluri.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner, savuros după victoria cu Medvedev, la Viena! Ce i-a spus lui Darren Cahill

La ceremonia de premiere, Jannik Sinner a ținut un discurs fair-play, așa cum ne-a obișnuit. Apoi, Sinner și Medvedev s-au stropit unul pe altul cu șampanie, sărbătorind cum se cuvine finala din Austria. Italianul nu a ratat șansa și l-a băgat în seamă în stilu-i caracteristic pe Darren Cahill: "Trebuie să vorbesc în engleză pentru că am un antrenor australian în boxă. Restul echipei mele care se uită acasă & prietenii & toată lumea, acest titlu înseamnă foarte mult", a spus Sinner, înainte de a începe să vorbească în germană, spre deliciul publicului.
Sinner i s-a adresat apoi direct lui Daniil Medvedev, care-l învinsese de șase ori până acum în circuit: "Felicitări pentru încă o săptămână minunată pentru tine și echipa ta. Faceți o treabă incredibilă împreună. Să ajung în finală și să joc împotriva ta înseamnă mult pentru mine. M-ai făcut să mă îmbunătățesc foarte mult în ultimele luni. Mulțumesc foarte mult. Îți doresc ție și echipei tale toate cele bune pentru restul sezonului", i-a spus Sinner lui Medvedev.
De partea cealaltă, Daniil Medvedev a glumit cu Sinner, spunând că nu poate să-și apere niciun titlu, oriunde ar juca, fapt confirmat de statistici: "Felicitări, Jannik. Un meci dificil. În câteva momente m-am gândit că poate te-aș putea prinde din urmă. Nu am reușit să o fac. Am jucat de 3 ori anul acesta. Sper să jucăm cât mai multe finale. Felicitări pentru că ai terminat anul în forță. Să sperăm că putem juca împreună mai multe finale, chiar și anul acesta. Am această chestie în care aparent nu pot apăra un titlu nicăieri. Voi încerca să o fac data viitoare. Și aici. Dar sper să o fac la Paris sau în altă parte", a transmis rusul.
Turneul Masters 1000 de la Paris, care se desfășoară în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo