Jurnaliștii americani de la ESPN au desemnat cei mai buni tenismeni ai anului 2019 după un sezon competițional plin de surprize, mai ales în circuitul feminin de tenis. Potrivit anchetei realizate de ESPN, cel mai bun jucător de tenis din 2019 a fost desemnat Rafael Nadal, iar cea mai bună tenismenă Bianca Andreeescu, triumfătoare în premieră într-un turneu de Grand Slam.
Jucătoarea de tenis din Canada a cucerit patru trofee în 2019 și a încheiat anul pe locul 5 în clasamentul WTA. În 2019, Bianca a câștigat 46 de meciuri și a pierdut doar șapte, însă a fost accidentată pentru mai mult timp și a ratat destul de multe evenimente. "A avut un impact profund asupra jocului, apărând de nicăieri la 19 ani pentru a deveni noua forță în tenis", au precizat cei de la ESPN alegerea făcută.

Bianca Andreescu, cea mai bună tenismenă a anului 2019

Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
ACUM 20 ORE
"Singurul lucru care mă îngrijorează sunt accidentările ei. Dar iubesc jocul pe care-l face! Are un joc de totul sau nimic, iubesc agresivitatea ei", a comentat Chris Evert pentru site-ul oficial al ESPN.
Americanii au ales și cel mai bun meci al anului în tenisul feminin, cel dintre Naomi Osaka și Bianca Andreescu, din sferturile de finală de la Beijing, câștigat de niponă cu 5-7, 6-3, 6-4. Cel mai bun meci din tenisul masculin a fost desemnată finala de la Wimbledon, cel dintre Novak Djokovic și Roger Federer. Sârbul s-a impus atunci cu scorul de 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12 (3) după ce elvețianul a ratat două mingi de meci. De asemenea, Coco Gauff a fost aleasă jucătoarea cu cea mai frumoasă poveste a anului.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
IERI LA 09:16
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36