La meciul amical de pe Riverside Stadium, dintre Anglia și România, jucătorii englezi au ales să facă celebrul gest de a îngenunchea în semn de solidaritate cu mișcarea Black Lives Matter. Tricolorii au fost și ei de acord cu demersul britanicilor, cu două excepții: Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu.

Reacția lui Nedelcearu despre gestul său de la Anglia - România

Cei doi români care au ales să nu facă acest gest au avut parte și de aprecierea fanilor, dar au primit și multe reacții negative dure.
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea e în sferturi la Portoroz! Românca, revenire frumoasă în meciul cu Martincova
ACUM 7 ORE
Nedelcearu a fost atacat dur pe rețelele sociale în Grecia și a ales să ofere o explicație.
"Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul amical dintre Anglia și țara mea a provocat comentarii negative care m-au ofensat ca persoană, aș vrea să clarific că nu sunt rasist și că urăsc toate tipurile de rasism și discriminare, ceea ce este cunoscut de către toți cei care mă știu personal și ca fotbalist.
Nu am simțit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligație. Viziunea mea și atitudinea în privința vieții sunt că mesajele pe care noi, ca membrii ai societății, trebuie să le trimitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare și să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în viețile noastre.
Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!", a scris Nedelcearu pe contul său de Instagram.

Reacția AEK Atena la postarea lui Nedelcearu

Clubul de care aparține Nedelcearu îl susține pe fotbalistul român. AEK Atena a comentat la postarea fundașului României și a scris:"Nu ne-am îndoit niciodată de tine, Nede!"

Explicația lui Stanciu

„Am procedat la fel și cu Slavia în sferturile Europa League cu Arsenal, mi se pare normal. Colegul meu de la Slavia a fost suspendat 10 etape fără nicio probă, doar că s-a presupus că ar fi spus acel cuvânt pe care nu îl pot rosti acum. Nu cred că asta e soluția”, a declarat Stanciu, la ProX.
Tenis
Laver Cup se vede pentru încă 10 ani pe Eurosport în toată Europa
ACUM 7 ORE
Tenis
ATP ia atitudine în scandalul momentului! Decizia luată după pauzele lungi ale lui Tsitsipas
ACUM 8 ORE