Sportiva din Canada se zbate în a patra sută mondială, departe de performanțele pe care le obținea în 2014 (o finală plus alte două semifinale jucate în turneele de Mare Șlem, plus debutul în Top 5 WTA). În aceste condiții, Bouchard a reușit luni o adevărată performanță: prima sa victorie pe zgură în circuitul WTA după mai bine de doi ani.
Bouchard a produs prima surpriză pe tabloul principal de la Praga, învingând-o clar pe favorita opt, rusoaica Veronika Kudermetova, scor 6-0, 6-3. Bouchard și-a adjudecat primele șapte game-uri disputate în partidă, încheind apoi conturile după 76 de minute. În runda următoare, Bouchard va juca împotriva Katerinei Siniakova sau a Tamarei Zidansek.
Ultima victorie WTA a lui Eugenie Bouchard pe zgură venise în iulie 2018, în sferturile turneului elvețian de la Gstaad: 7-5, 6-0 în fața aceleiași Veronika Kudermetova. Bouchard a abandonat atunci în semifinale, după doar un set și un game disputat împotriva franțuzoaicei Alize Cornet.
Roland Garros
Buzărnescu a câștigat doar 3 game-uri în primul tur la Roland Garros! Înfrângere dură cu Brengle
ACUM 8 MINUTE

Bouchard, mulțumită după debutul de la Praga

„Simt că fiecare game din primul set a fost greu, nu am defilat. Sunt mândră că am luptat pentru fiecare dintre ele. Nu am greșit prea multe mingi, am jucat solid și agresiv – iar asta e exact ce îmi doresc. Nu am avut ritm la serviciu în primul set, a fost mai bine doar în al doilea, așa că mă bucur și că am găsit o soluție la acest aspect”, a declarat Eugenie Bouchard, la finalul partidei.
Jucătoarea în vârstă de 26 de ani a mai vorbit și despre cum s-a simțit după îndelungata pauză forțată, într-un sezon în care mai jucase un sfert de finală la Auckland, dar ratase calificarea pe tabloul principal la Australian Open.
E greu să știi pentru ce să te pregătești. Nu am mai jucat un meci serios din ianuarie. Am jucat câteva demonstrative, care m-au ajutat mult, dar se simt diferit. Nu aveam așteptări clare. Sunt recunoscătoare că am un job și această oportunitate de a juca. Apreciezi lucrurile mai mult după ce ai fost în situația de a-ți fi luate.| Eugenie Bouchard
Bouchard a încheiat primul său meci de la Praga cu 13 lovituri câștigătoare și 10 greșeli neforțate. Ea a salvat toate cele cinci mingi de meci avute de Koudermetova pe serviciul său.
Roland-Garros
Andrey Rublev - Soonwoo Kwon - Roland-Garros
ACUM 13 MINUTE