Jucătoarea de tenis din Canada, în vârstă de 25 de ani, nu a mai câștigat un meci de tenis în circuitul profesionist de la începutul anului, mai exact de pe 17 februarie. Atunci, Genie o învingea în turul inaugural pe jucătoarea din Belarus, Vera Lapko, locul 197 WTA, scor 6-3, 6-4, după o oră și 22 de minute de joc. Mai apoi, ea a fost eliminată în turul doi de către Simona Halep, care s-a impus în minimul de seturi, scor 7-6 (4), 6-4.

Eugenie Bouchard și seria "remarcabilă" de înfrângeri

De la partida cu Simona Halep, Eugenie Bouchard nu a mai câștigat niciun meci în circuitul feminin de tenis. Ea are la activ 12 înfrângeri din tot atâtea partide disputate. Cu un singur titlu câștigat în carieră (Nurnberg, 2014), Bouchard nu stă mai bine nici în clasament. Dacă în 2014 ajungea până pe locul 5 WTA, în prezent ocupă poziția 157 în ierarhia mondială.
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 27 MINUTE
Ultimul meci disputat în circuit de Genie este partida din runda inaugurală de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open 2019, duel pe care l-a cedat în minimul de seturi în fața letonei Anastasija Sevastova, locul 19 WTA, scor 6-3, 6-3, după o oră și 16 minute de joc. Următorul ei meci se va disputa în cadrul unei competiții ITF organizată la Templeton, Statele Unite ale Americii. Bouchard o va întâlni pe românca Gabriela Talabă, locul 272 WTA.

Eugenie Bouchard: "M-am săturat să tot pierd"

Eugenie Bouchard începe să simtă tot mai multă presiune, asta pentru că înfrângerile se adună, iar responsabilitatea pe care o implică statutul de jucător profesionist de tenis atârnă greu pe umerii ei. Cândva considerată noua stea a tenisului feminin canadian, Genie spune în prezent că “s-a săturat să tot piardă”, însă menționează faptul că tenisul ei se află în acest moment la stadiul de “reconstrucție”.
"De abia aștept să câștig un meci, nu voi ascunde asta. M-am săturat să tot pierd. Antrenorul meu a spus că am putea folosi restul sezonului pentru a-l pregăti pe următorul încă de pe acum. Voi juca în competiții din nou, dar voi lucra de asemenea și la condiția fizică pentru că asta este ceea ce-mi lipsește acum. Trebuie să continui să muncesc din greu, să-mi îmbunătățesc jocul, să fiu pregătită pentru următoarele provocări. Întotdeauna e dezamăgitor să pierd. Acum îmi reconstruiesc jocul. Multe jucătoare trec prin astfel de încercări grele și pot da o mulțime de exemple de reveniri impresionante în istorie. Mulți sportivi care au reușit mult mai mult decât mine au trecut prin astfel de perioade, inclusiv Andre Agassi. Dacă îți păstrezi acel foc, acea dorință, va exista mereu o speranță că poți reveni. Totul este despre a sta acolo și a lupta din greu. Nimic nu durează o veșnicie. Asta este viața, toate fetele joacă bine în circuit, iar victoriile nu sunt garantate, a declarat Eugenie Bouchard.
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
ACUM 35 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022 | Krejcikova, fără milă pentru Petkovic
ACUM O ORĂ