Marius Copil, ocupantul locului 92 în clasamentul ATP, l-a eliminat în optimile de finală de la Antwerp pe favoritul numărul trei, Diego Schwartzman, scor 6-4, 5-7, 7-6 (7), la capătul unui meci care a durat două ore și 43 de minute de joc. În continuare, arădeanul l-ar putea întâlni pe fostul lider mondial, Andy Murray. Britanicul trebuie să treacă de Pablo Cuevas pentru a obține calificarea în sferturile de finală la turneul din Belgia.
Marius Copil a avut parte de o zi excelentă, mai ales la serviciu. Românul în vârstă de 29 de ani a reușit 13 ași și a comis patru duble greșeli. Schwartzman a reușit un as, însă a comis două duble greșeli. Pe lângă acest aspect, Marius Copil a câștigat 77% din punctele jucate cu primul serviciu și a fost foarte eficient când a adversarul a avut șanse de break. Copil a salvat patru din cele opt oportunități de break ale argentinianului.

Marius Copil, victorie dramatică în optimi la Antwerp

Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 19 MINUTE
Prin această victorie, Marius Copil a egalat situația la întâlnirile directe. Cei doi jucători s-au mai întâlnit o singură dată, la Acapulco în 2019. Atunci, Schwartzman s-a impus în trei seturi. Marius vine din calificări la Antwerp. Acolo, el i-a învins pe Bemelmans și Hoang. Pe tabloul principal, arădeanul i-a eliminat pe Delbonis și Schwartzman.
Pentru calificarea în sferturi, Marius Copil s-a ales cu un premiu de 18.590 de euro şi 45 de puncte în clasamentul ATP de simplu. Anul trecut, britanicul Kyle Edmund a câștigat turneul desfășurat la Antwerp.
Wimbledon
ATP amenință LTA cu excluderea din competiții în 2023, dacă rușii vor fi interziși iar la Wimbledon
ACUM 5 ORE
Tenis
Rublev i s-a opus lui Putin și e mândru de ce a făcut
ACUM 6 ORE