Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce ascensiune! A început anul pe locul 251 ATP, iar acum e în top 40, după ce s-a calificat în sferturi la Antwerp

Dani Morar

Actualizat 18/10/2023 la 20:43 GMT+3

Arthur Fils are un an absolut senzațional la doar 19 ani. Francezul a reușit să se califice în cel de-al 5-lea sfert de finală al anului și are parte de o ascensiune grozavă în ATP. A început anul pe locul 251 mondial, iar acum se află în top 40, promițând un 2024 și mai bun.

Laver Cup 2023 | Rezumatul partidei în care Ben Shelton l-a învins în două seturi pe Arthur Fils

Arthur Fils, noua senzație a tenisului din Franța, tocmai s-a calificat în cel de-al 5-lea sfert de finală din 2023. Acesta l-a învins în optimile de la Antwerp pe estonianul Mark Lajal în două seturi identice, 7-6, 7-6 și va evolua în turul următor în fața lui Juan Pablo Varillas.
În acest moment, Fils este a treia rachetă a francezilor, fiind clasat pe locul 38 ATP (1061). Doar doi jucători din Hexagon îl depășesc, Adrian Mannarino aflându-se pe poziția 24 (1481 de puncte), iar Ugo Humbert pe 29 (1400 de puncte).
Arthur a cunoscut o ascensiune extraodinară anul acesta și cu siguranță este unul dintre tenismenii de urmărit în 2024. Pe 1 ianuarie, el se afla pe locul 251 în lume, urcând 213 locuri și având ocazia să crească și mai mult pe final de an.
Arthur Fils a câștigat repede și simpatia fanilor, având o relație foarte bună cu Gael Monfils. În partida cu Lajal, sportivul de 19 ani a lovit o tânără fană cu mingea, după ce a servit, și a mers imediat la ea pentru a vedea dacă totul este în regulă, oferindu-i o banderolă de mână.
"Îl cunosc de mult timp. Ne dădeam mesaje, chiar și înainte ca el să intre în top 100 și înainte să câștige primul titlu. Întotdeauna i-am spus să se simtă liber să mă sune. Este din Franța, așa că vreau să îl protejez", a declarat Monfils la adresa conaționalului său.
Citește și:

Arthur Fils, gest a la Novak Djokovic la Shanghai

Arthur Fils a jucat împotriva lui Davidovich Fokina, în turul 2 la Shanghai, dar inițial partida a fost întreruptă din cauza condițiilor meteo.
Cu toate acestea, cei doi jucători au venit pe teren înainte ca organizatorii să amâne meciul, în speranța că ploaia se va opri. În momentul în care se aștepta o decizie, Arthur Fils a oferit un moment genial, ce a avut în prim-plan două personaje, pe el și pe copilul care îi ținea umbrela.
Francezul stătea pe bancă, iar "puștiul" era în picioare, moment în care Fils a decis să îl cheme pe tânăr să stea lângă el pe bancă. Mai mult decât atât, Fils s-a oferit să țină el umbrela, lucru ce trebuia teoretic făcut de băiatul de mingi.
Momentul lui Fils cu băiatul de mingi le-a adus aminte tuturor de gestul identic pe care l-a făcut Novak Djokovic, în urmă cu nouă ani la Roland Garros. Meciul sârbului fusese la rândul său oprit de ploaie, iar Nole l-a invitat pe băiatul care ținea umbrela să ia un loc lângă el pe bancă, vorbind cu el și oferindu-i și o sticlă de apă.
Arthur Fils l-a învins atunci pe Fokina cu 6-2, 7-5, dar a fost eliminat de la Shanghai în faza 16-imilor de americanul Tommy Paul, 4-6, 7-6, 4-6.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo