Semifinalele feminine de la Flushing Meadows s-au încheiat cu victoriile jucătoarelor cotate cu șansa a două. Dacă Flavia Pennetta a învins-o clar pe Simona Halep, marea performeră este Roberta Vinci. Italianca de 32 de ani a câștigat duelul cu principala favorită Serena Williams. Pentru jucătoarea din Statele Unite o eventuală victorie la US Open ar fi fost echivalentă cu realizarea Marelui Șlem, după trofeele de la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.
Vom avea așadar parte de un duel sută la sută italian, între două jucătoare trecute de 30 de ani și care nu sunt clasate între primele 20 de sportive din ierarhia WTA. Pentru ambele este cea mai bună performanță a carierei la simplu și asta pentru că în competițiile de dublu ambele sunt câștigătore ale turneelor de Mare Șlem. Dacă Pennetta s-a impus în 2011 la Australian Open, Vinci este o super performeră: dublă victorie la Australian Open în 2013 și 2014, plus trofee câștigate la Roland Garros (2012), Wimbledon (2014) și US Open (2012).
Meciul Vinci vs Pennetta s-a mai jucat de alte 9 ori iar Flavia conduce cu 5-4. Prima confruntare a avut loc tocmai în 2003 iar Roberta s-a impus în 3 seturi la Ortisei iar ultima o consemnăm tocmai la New York, Flavia impunându-se în sferturile de finală din 2013. Înaintea ultimului act de sâmbătă, Pennetta (33 de ani) ocupă locul 26 în ierarhia WTA iar Vinci este cu 17 poziții mai jos.
Australian Open
Sebastian KORDA - Corentin MOUTET - Australian Open
ACUM 27 MINUTE
Ziua de sâmbătă e deschisă la Eurosport HD de finala de la dublu masculin: meciul Murray/ Peers vs Herbert/ Mahut începe la ora 19.00 și se desfășoară pe arena Arthur Ashe. Tot aici, după ora 22.00 începe finala feminină dintre Flavia Pennetta și Roberta Vinci: în direct pe Eurosport și online pe Eurosport Player.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul secund
ACUM O ORĂ
Australian Open
Un sportiv, depistat pozitiv cu Covid-19 după primul meci la Australian Open 2022
ACUM O ORĂ