Patrick Mouratoglou, care a antrenat-o în ultimul deceniu pe Serena Williams, se va ocupa în perioada următoare de pregătirea Simonei Halep. De altfel, românca se antrenează din februarie la Academia lui Mouratoglou de la Nisa, după ce a renunţat la antrenorii Adrian Marcu şi Daniel Dobre, alături de care a lucrat la Australian Open.
Patrick Mouratoglou, francez de origine greacă, în vârstă de 51 de ani, a lucrat cu Serena Williams din 2012. Printre jucătorii care au colaborat cu el se numără Marcos Baghdatis, Anastasia Pavlyuchenkova, Jeremy Chardy, Grigor Dimitrov, Coco Gauff şi Stefanos Tsitsipas. Alexandra Dulgheru, fostă ocupantă a locului 26 WTA, a vorbit în exclusivitate despre acest parteneriat și a afirmat că e o veste mare, mai ales pentru că Simona mai are câțiva ani de jucat în circuit, iar ambițiile rămân la nivel înalt, în ciuda accidentării de anul trecut, de la Roma.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Simona Halep - Nastaja Schunk, în turul 1 la Roland Garros, LIVE pe Eurosport, după ora 15:30
ACUM 35 MINUTE

Cum a comentat Alexandra Dulgheru parteneriatul Halep - Mouratoglou

"Îmi aduc aminte că am văzut știrea într-o dimineață pe Instagram și am rămas surprinsă. Am zis wow, ce veste! Am fost surprinsă într-un mod plăcut pentru că toată lumea s-a obișnuit ca Simona să fie în top, dar este om, a avut și ea probleme, accidentări, și atunci nu este vina ei. E foarte ușor să-ți pierzi clasamentul și tot ce ai acumulat o viață întreagă stând doar câteva luni.
Eu pe Simona am văzut-o la Indian Wells, am fost acolo și am urmărit meciurile. Mi se pare că ușor ușor își recapătă forma cu care ne-a obișnuit dintotdeauna. Cred că e o mișcare foarte bună că l-a luat pe Mouratoglou în echipă pentru că am văzut-o cu o echipă de la academia lui Patrick Mouratoglou și m-am gândit că s-ar putea să lucreze chiar cu el. A fost o surpriză și în același timp nu a fost", ne-a spus Alexandra, aflată în California.
https://i.eurosport.com/2022/04/12/3354367.jpg

Simona Halep, cu gândul la un titlu major pe hard

"E o mișcare foarte bună pentru că ea mai are câțiva ani, e la sfârșit de carieră, dar nu mai are nimic de pierdut, nu mai are nimic de demonstrat. Mi se pare că e foarte important să investeși extrem de bine și calitativ în ce faci, mai ales în ultimii ani de carieră, iar Patrick este un antrenor foarte bun. Mi se pare că știe foarte bine să-și motiveze jucătorii și nu numai asta. Vede lucrurile concret, știe exact ce să spună și Simona are nevoie de cineva pe care să se bazeze, să tragă de ea. Patrick e foarte bun pentru tot ce-i trebuie Simonei acum. Ce contează în final e chimia dintre ei. Ea e o jucătoare extrem de bună, el e un antrenor foarte bun, contează să existe chimia aceea și atunci lucrurile vin de la sine.

Colaborarea Halep – Mouratoglou, analizată de Alexandra Dulgheru

Simona s-a născut cu niște calități extrem de interesante. Ea a câștigat pe zgură, a câștigat pe iarbă. Și eu în locul ei aș căuta noi provocări, un titlu major pe hard. Ea oricând poate să revină, are acea dorință pe care nu o vezi la multe lume. Poate că lumea nu înțelege prin ce trece ea acum. E foarte greu să revii după o accidentare grea, pronunțată. La ea contează foarte mult să prindă încredere. Ea are nevoie de un meci foarte bun, apoi merge pe acel val de încrede o grămadă. Așa că îi doresc să fie sănătoasă în primul rând ca să poată juca multe meciuri", a mai spus Alexandra în exclusivitate pentru Eurosport.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Nastasja Schunk în primul tur la Roland Garros 2022
ACUM 15 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 18 ORE