Crina Pintea a avut un an cu momente foarte bune, dacă luăm în calcul câștigarea titlului cu CSM București și mai ales transferul ei la Gyor, dar și mai puțin bune, precum ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo și accidentarea suferită în urmă cu câteva zile la echipa națională.
Pe 10 octombrie, Crina Pintea a fost cu naționala României în Austria, pentru meciul din calificările la Euro 2022. Liderul echipei naționale a jucat în primele minute, apoi a ieșit și nu a mai revenit deloc pe teren. Mulți s-au întrebat la data respectivă de ce nu a mai jucat Crina, în contextul în care rezultatul de la final nu a mulțumit (scor 33-33). Răspunsul a venit din Ungaria.

Ratează Crina Pintea Mondialul? "Este undeva la limită"

Tenis
Holger Rune, avertisment pentru rivali înainte de 2023: "Un Ferrari fără combustibil e degeaba!"
ACUM 4 ORE
Gyor a anunțat că Pintea s-a întors la club accidentată de la echipa națională. Ea nici nu a evoluat, de altfel, ieri în partida cu Odense din Liga Campionilor (scor 31-26). Jucătoarea a suferit o ruptură musculară parțială a gambei în prima jumătate a întâlnirii Austria - România. "Operația nu este necesară, am început deja un tratament complex, dar, din păcate, o așteaptă o recuperare pe termen lung. Nu va putea intra pe teren mai devreme în 6-8 săptămâni", a declarat medicul echipei Gyor, Peter Balogh.
https://i.eurosport.com/2021/03/21/3015332.jpg
În condițiile în care Campionatul Mondial din Spania se desfășoară în perioada 1-19 decembrie, Crina Pintea riscă acum să piardă turneul final! Încă nu este cert dacă jucătoare poate reveni până la data respectivă. "Este undeva la limită situația Crinei. Să sperăm că are un corp care se recuperează repede, că tratamentul va răspunde. Pentru echipa României ar fi o pierdere mare, dacă nu va juca la Campionatul Mondial", a declarat selecționerul Adrian Vasile pentru Eurosport.
Dacă nu va fi recuperată la timp pentru Mondialul din Spania, unde România începe într-o grupă cu Norvegia, Kazakhstan și Iran, Crina Pintea va rata al doilea turneu final consecutiv. În 2020, tricolora a avut din nou ghinion teribil. Cu puțin timp înainte de plecare la Campionatul European, jucătoarea s-a infectat cu coronavirus. Fără Crina Pintea în echipă și cu Cristina Neagu nu în cea mai bună formă, România a terminat pe locul 12.
Acum, prima reprezentativă riscă să meargă la turneul final fără cele mai importante trei jucătoare din ultimii ani: Crina Pintea, Cristina Neagu și Denisa Dedu. Ultima se pregătește să devină mamă, în timp ce Cristina a anunțat de ceva vreme că nu va juca în acest an la națională.

Generația 1996/97 va avea șansa să se impună definitiv la prima reprezentativă

Adrian Vasile vrea să vadă însă partea plină a paharului în toată această situație dificilă pentru prima reprezentativă. "Echipa națională trebuie să meargă înainte. Nu le vom avea pe cele trei jucătoare, dar va fi o oportunitate pentru alte fete să profite de șansă, să câștige experiență internațională la cel mai înalt nivel, în tentativa de a reconstrui o echipă națională puternică. Sigur, nu este simplu să joci fără cele mai bune jucătoare ale tale la un turneu final, dar avem o echipă bună, de perspectivă, fetelor le trebuie doar încrederea, care poate veni prin acumularea experienței la astfel de competiții tari. Ele merită tot suportul nostru", a mai spus selecționerul.
La Euro 2020, absența Crinei Pintea a fost bine suplinită de Lorena Ostase. Iar Bianca Bazaliu pare a fi în acest moment prima soluție pentru înlocuirea Cristinei Neagu.
https://i.eurosport.com/2020/12/16/2956474.jpg
Practic, Mondialul din Spania ar putea primul în care generația 1996/97, campioană mondială la junioare 2014, ar putea avea un rol determinat și la naționala mare, în absența liderilor din ultimii ani. Din respectiva generație mai fac parte Cristina Laslo, Alina Ilie, Alexandra Dindiligan, Sonia Seraficeanu și Yulia Dumanska, integrată ceva mai târziu la U19, toate cu șanse mari de a face parte din lot la turneu final din decembrie.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
ACUM 6 ORE
Tenis
"Rafa, ești cel mai bun din istorie?" Nadal nu a ezitat. Care e cea mai "importantă moștenire"
ACUM 8 ORE