Scandal în Catalunya, acolo unde năbădăiosul jucător italian a fost nevoit să se recunoască învins înainte de finalul partidei. În confruntarea de azi cu ibericul Zapata Miralles, locul 147 ATP, Fognini a fost extrem de nervos. A pierdut primul set cu 0-6, dar în manşa secundă a părut că poate întoarce partida.
La 4-4 în setul secund, Fognini a fost descalificat, după ce un arbitru de linie i-ar fi transmis arbitrului de scaun că a fost înjurat de Fabio.
"Nu i-am spus nimic", s-a scuzat italianul, sugerând că şi-a vărsat nervii pentru că jocul nu îi mergea şi vorbele rostite nu au fost direcţionate către arbitrul de linie.
Tenis
ATP Cup deschide sezonul 2022 din tenisul mondial, în direct pe Eurosport 2
31/12/2021 LA 11:21

Fognini, descalificat după ce a înjurat, în urma unei greşeli de picior

Camerele TV nu au surprins nimic şi nici microfoanele de fond nu au ajutat. Totuşi, s-a mers pe mâna arbitrului de linie, iar italianul a fost descalificat.
Se pare că ar fi vorba de o greşeală de picior semnalată de arbitru de linie la minge de break pentru Zapata-Miralles, la 4-3 pentru italian (acesta revenise de la 0-3, iar în cele din urmă ibericul a obţinut breakul, egalând, 4-4); moment în care Fognini ar fi rostit câteva cuvinte "neortodoxe".
Extrem de nervos, Fognini a lovit cu racheta în fileu la final, nu l-a salutat pe arbitru, dar a mers să îşi felicite adversarul.
"Am plătit mereu pentru ce a am făcut, dar de data asta nu am ce să regret, pentru că nu am făcut nimic", a spus italianul după partidă, conform as.com.
Turneul de la Barcelona e transmis în direct de Eurosport.
BNP Paribas Open
Stefanos Tsitsipas, o nouă controversă, după meciul cu Fognini de la Indian Wells
13/10/2021 LA 13:57
Tenis
Tsitsipas, reacție modestă după victoria din 16-imile Indian Wells: "Nu știu cum s-a întâmplat"
13/10/2021 LA 09:52