Ocupant al locului 27 ATP, Fabio Fognini a fost descalificat în turul secund al turneului de la Barcelona, după ce a abuzat verbal un arbitru de linie. Condus cu 6-0, 4-4 de Bernabe Zapata Miralles (Spania, 147 ATP), Fognini a înjurat un arbitru de linie. Oficialul nu a stat pe gânduri și l-a descalificat pentru comportament nesportiv pe sportivul în vârstă de 33 de ani.
Fognini este unul dintre puținii jucători care au fost descalificați în timpul unui meci. Cel mai cunoscut incident l-a avut în prim-plan pe Novak Djokovic anul trecut. Sârbul a fost eliminat de la US Open 2020 pentru că a lovit cu mingea o arbitră de linie, fără intenție, însă arbitra de linie s-a prăbușit la pământ acuzând dificultate în respirație.

Fabio Fognini își caută dreptatea după ce a fost descalificat la Barcelona

Tenis
ATP Cup deschide sezonul 2022 din tenisul mondial, în direct pe Eurosport 2
31/12/2021 LA 11:21
Fognini și Djokovic sunt doar ultimii jucători de pe lista tenismenilor descalificați. Înainte de ei, în 2017, canadianul Denis Shapovalov a lovit arbitrul de scaun cu o minge în timpul disputei cu Kyle Edmund (Cupa Davis). De asemenea, Nick Kyrgios a părăsit turneul de la Roma, în 2019, după ce a aruncat cu un scaun pe teren.
Totuși, e important de precizat că Fognini nu se află la prima descalificare. Italianul este cunoscut pentru răbufnirile din timpul meciurilor. La US Open 2017, italianul a înjurat-o pe arbitra de scaun în primul tur și a fost eliminat și amendat cu 24.000 de euro. El a spus că va încerca să-și facă dreptate investigând descalificarea de la Barcelona: "Am plătit mereu pentru ce a am făcut, dar de data asta nu am ce să regret, pentru că nu am făcut nimic.
Nu am niciun regret. Sunt foarte surprins de cee ace face ATP-ul, mai ales cu arbitrul de linie și supervizorul meciului, pentru că eu venisem la Barcelona să joc tenis, am fost aici pentru a lupta, și chiar dacă pierdeam, nici măcar nu conta. Ceea ce mi-au făcut ei mie este inexplicabil, așa că voi investiga toată această problemă", a spus italianul la o conferință de presă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/22/3119285.jpg
BNP Paribas Open
Stefanos Tsitsipas, o nouă controversă, după meciul cu Fognini de la Indian Wells
13/10/2021 LA 13:57
Tenis
Tsitsipas, reacție modestă după victoria din 16-imile Indian Wells: "Nu știu cum s-a întâmplat"
13/10/2021 LA 09:52