Ocupant al locului 28 ATP, Fabio Fognini a fost descalificat în turul secund al turneului de la Barcelona, după ce a abuzat verbal un arbitru de linie. Condus cu 6-0, 4-4 de Bernabe Zapata Miralles (Spania, 147 ATP), Fognini a înjurat un arbitru de linie. Oficialul nu a stat pe gânduri și l-a descalificat pentru comportament nesportiv pe sportivul în vârstă de 33 de ani.
Fognini este unul dintre puținii jucători care au fost descalificați în timpul unui meci. Cel mai cunoscut incident l-a avut în prim-plan pe Novak Djokovic anul trecut. Sârbul a fost eliminat de la US Open 2020 pentru că a lovit cu mingea o arbitră de linie, fără intenție, însă arbitra de linie s-a prăbușit la pământ acuzând dificultate în respirație.

Fabio Fognini amenință că dă în judecată ATP după ce a fost descalificat la Barcelona

Roland Garros
Primul jucător care spune "pas" la Wimbledon, după ce punctele au fost anulate: "Plec în vacanță!"
23/05/2022 LA 12:28
Fognini nu se află la prima descalificare. Italianul este cunoscut pentru răbufnirile din timpul meciurilor. La US Open 2017, italianul a înjurat-o pe arbitra de scaun în primul tur și a fost eliminat și amendat cu 24.000 de euro. El a spus săptămâna trecută că va încerca să-și facă dreptate investigând descalificarea de la Barcelona.
Acum, italianul e hotărât să dea în judecată ATP în cazul în care apelul pe care l-a făcut nu îi va fi favorabil: "Jur pe copiii mei că nu am înjurat arbitrul de linie în timpul meciului meu din Barcelona. Eram furios pe mine. Dacă apelul meu nu va continua, nu va cunoaște un deznodământ corect, voi face tot ce se poate pentru a obține compensații de la ATP pentru că mi-au stricat în mod profund imaginea", a spus italianul pentru Corriere.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/26/3121602.jpg
Tenis
ATP Cup deschide sezonul 2022 din tenisul mondial, în direct pe Eurosport 2
31/12/2021 LA 11:21
BNP Paribas Open
Stefanos Tsitsipas, o nouă controversă, după meciul cu Fognini de la Indian Wells
13/10/2021 LA 13:57