Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră. Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministerul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă îşi va însuşi dreptul său de a anula viza jucătorului sârb.
La scurt timp după ce a fost eliberat, Novak Djokovic a mers la terenurile de la Australian Open pentru a se antrena: "Sunt mulțumit și recunoscător pentru că judecătorul a decis să schimbe hotărârea de a-mi fi anulată viza. În ciuda a tot ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici ca să joc la unul dintre cele mai importante evenimente sportive în fața fanilor minunați. Pentru moment nu pot să spun mai mult decât MULȚUMESC tuturor celor care m-au susținut în toată această perioadă și m-au încurajat să rămân puternic", a transmis sârbul.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
ACUM 18 ORE

Familia lui Novak Djokovic, recunoscătoare pentru rezultatul procesului în care a fost implicat sârbul

"Suntem aici pentru a sărbători victoria fiului nostru Novak. El a luptat întotdeauna pentru dreptate. Nu a făcut nimic rău. S-a dus acolo pentru a câștiga acel turneu. Această situație a fost extrem de dificilă. A existat un întreg spectru de emoții: tristețe, teamă, dezamăgire. Au fost momente în care nu avea telefonul mobil cu el. Nu aveam nicio idee despre ce se întâmplă. Vreau să le mulțumesc tuturor celor din lume care s-au ridicat și l-au susținut la Melbourne, în fața acelui așa-zis hotel. Aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa, este mai mare decât orice Grand Slam", a spus mama lui Novak Djokovic, Dijana.
"În ultimele zile, a fost foarte, foarte dificil pentru toți cei care gândesc liber în lume. Dar el este extrem, extrem de puternic din punct de vedere mental. I-au luat toate drepturile sale ca ființă umană. A refuzat retragerea vizei. Nu i-au dat dreptul de a-și pregăti apărarea timp de câteva ore și i-au luat telefonul. Din fericire, i-au dat înapoi telefonul. Și-a contactat echipa de avocați, care a pregătit o apărare fantastică, pe care nu au putut să o egaleze.
Aceasta este o victorie uriașă pentru Novak, pentru familia sa și pentru lumea liberă. El a respectat tot ceea ce i s-a cerut. El a vrut doar să meargă acolo pentru a juca tenis și acest drept a vrut să-l obțină. Ei nu știu ce au făcut prin acțiunile pe care le-au avut, va mai câștiga 10 titluri de Grand Slam pentru asta. Justiția și statul de drept au prevalat. Judecătorul care a prezidat cazul a arătat că nici o secundă Novak nu a fost vinovat. Judecătorul a fost fantastic, pur și simplu a respectat faptele. El a luat singura decizie posibilă, și anume eliberarea lui Novak", a spus și tatăl lui Nole, Srdjan.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM O ZI
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
IERI LA 11:28