Novak Djokovic, care a primit marți o derogare medicală pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza. Potrivit presei australiene, jucătorul care a câștigat de 9 ori turneul Australian Open și care a luat marți avionul în direcția Melbourne după ce a anunțat obținerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.
Liderul ATP a contestat joi în justiție decizia autorităților australiene de a-i anula viza și de a-l expulza din țară, o decizie care s-a transformat într-un incident diplomatic. Sârbul va rămâne în Australia cel puțin până luni, atunci când va fi luată o decizie privind apelul avocaților săi.
În urma evenimentele petrecute de-a lungul ultimelor zile, fanii lui Novak Djokovic au ieșit joi pe străzile din Belgrad pentru a-și demonstra sprijinul pentru numărul 1 mondial. Oamenii au avut cu ei bannere și steaguri ale Serbiei și au transmis mesaje cu ajutorul unor megafoane. Părinții lui Djokovic s-au aflat și ei printre suporterii tenismenului, tatăl lui Novak vorbindu-le fanilor.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ORĂ
https://i.eurosport.com/2022/01/06/3281564.jpg
Această acțiune a suporterilor a avut loc după ce președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a acuzat Australia de "rău tratament" față de Novak Djokovic. Președintele a declarat că a vorbit cu liderul mondial la telefon și a scris pe contul său de Instagram că "toată Serbia că este cu el și că autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru ca răul tratament la care a fost supus cel mai bun jucător din lume să înceteze imediat".
Citește și:

NOVAK DJOKOVIC RISCĂ O INTERDICȚIE DE 3 ANI ÎN AUSTRALIA

În cursul zilei de joi, familia lui Djokovic a susținut o conferință de presă în care i-a luat apărarea marelui campion. Djordje, fratele tenismenului, a explicat cu lux de amănunte întreg filmul evenimentelor care s-au petrecut de la aterizarea lui Nole la Melbourne și până în acel moment. Conform acestuia, Djokovic ar putea decide să se întoarcă oricând în Serbia, dar acest lucru ar însemna că și-ar recunoaște vina și ar putea primi o interdicție de 3 ani pe teritoriul Australiei.
"Novak nu a încălcat niciun protocol, avea documentație la fel ca toți tenismenii care au intrat în țară. Când a ajuns în Australia, a suferit un mare abuz diplomatic. A fost audiat de polițiștii de frontieră. În primele 45 de minute, a putut să comunice cu familia lui, dar apoi i-a fost luat telefonul și nu am putut să-l contactam timp de trei ore și jumătate. Apoi s-a luat decizia că nu i se va acorda viză pentru a rămâne în Australia și că nu va primi dreptul să-și apere titlul și să stabilească un record (n.r. de titluri de Grand Slam).
Ultima veste pe care o avem este că instanța a ordonat autorităților să nu-l expulzeze până luni dimineață. El ar putea decide să se întoarcă oricând în Serbia, dar asta ar putea însemna o interdicție de a intra în Australia în următorii 3 ani.Fratele meu nu este un criminal, ci un sportiv", a declarat Djordje Djokovic pentru presa din Serbia.
În timp ce apropiații lui Djokovic fac scut în jurul său, autoritățile de la Melbourne sunt ferme pe poziție și decise să meargă până la capăt cu decizia de a-i interzice sârbului să joace la Australian Open. Legile sunt foarte clare și e clar că oamenii cu drept de decizie de la Antipozi se bazează pe acestea, fiind greu de crezut că ar avea ceva personal cu tenismenul. Evident, există încă multe semne de întrebare privind vinovații pentru crearea acestei situații delicate, iar răspunsul va fi dat în următoarele zile.
Australian Open se desfășoară în perioada 17 - 30 ianuarie și va avea acoperire totală pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 4 ORE