Tsitsipas - Sinner se anunța un meci foarte echilibrat, dar elenul a schimbat vitezele excelent, încă din start. Ca atare, am asistat la o partidă unidirecționată, în care Stefanos a defilat, calificându-se pentru a treia oară în semifinalele de la Melbourne, după 2019 și 2021.
La final, Tsitsipas a vorbit la cald, chiar pe teren, despre modul în care a evoluat azi pe Rod Laver Arena.
"Știam că voi întâlni un jucător foarte bun, am fost foarte concentrat, am jucat cu armele mele cele mai bune. Sunt fericit de cum am servit și de cum mi-am folosit tactica. E nemaipomenit să fiu susținut așa cum sunt, și asta a contribuit mult la succesul de azi", a spus la final Tsitsipas.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
CITEȘTE ȘI:
SWIATEK, ÎN SEMIFINALE LA AUSTRALIAN OPEN. MECIUL CU SORANA CÎRSTEA A AJUTAT-O ENORM. CE A SPUS POLONEZA

Tsitsipas, la fel de puternic și după ce acoperișul a fost tras

La set și break în față, în setul secund, meciul s-a întrerupt aproape 20 de minute din cauza ploii, trăgându-se acoperișul. În astfel de situații, jucătorul condus are o șansă în plus, pentru că înțelege unde a greșit și poate să schimbe la timp tactica. Nu a fost cazul, de la cabine tot Tsitsipas revenind mai motivat și mai adaptat la noile condiții de joc.
"Face parte din joc, am schimbat puțin strategia după ce s-a tras acoperișul, pentru că mingea nu a mai sărit la fel. M-am adaptat și a mers", a mai spus Stefanos.
O semifinală la Australian Open părea improbabilă pentru Stefanos, la începutul competiției, în contextul în care grecul venea după probleme mari la cot. Nu a jucat mult în ultima perioadă și nu părea în cea mai bună formă fizică, dar a avansat tur după tur la Melbourne, până în "careul de ași".
"Sunt sigur că medicul meu se uită acum: Frank, nu ne-am așteptat să joc aici, chiar mi-a spus că nu mă vede evoluând așa repede. Dar vreau să îi mulțumesc, mai ales că e un fan al tenisului. El m-a făcut să revin mai puternic decât înainte", a concluzionat Tsitsipas.
În semifinale, grecul va juca împotriva învingătorului din disputa Daniil Medvedev - Felix Auger-Aliassime.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14