Dacă la fete am avut parte de surprize uriașe, finala urmând a fi jucată de două sportive cotate slab la startul competiției - Krejcikova și Pavlyuchenkova -, la masculiun avem parte de două semifinale de vis, anticipate de mulți specialiști. Poate doar Thiem ar fi putut interfera cu acest "careu de ași" fantastic, dar austriacul a arătat în acest 2021 că nu se mai află la nivelul din anii trecuți.
Marele block-buster e reprezentat de duelul Nadal - Djokovic (Eurosport și Eurosport Player, nu înainte de 18:30). Vorbim de cea mai consumată rivalitate din istoria tenisului (29-28 pentru sârb la meciurile directe). La Paris, Rafa a fost înfrânt de două ori în 107 meciuri, Nole reușind una să îi administreze unul dintre eșecuri. Totuși, "Matadorul" are 4 finale de Roland Garros câștigate contra sârbului - ultima anul trecut -, astfel că pleacă favorit.
Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
IERI LA 09:50
De aceeași opinie e și Boris Becker, fostul antrenor al lui Djokovic, însă acesta spune că supremația lui Nadal pe zgura pariziană se va încheia în viitorul apropiat.
"Nu sunt clarvăzător, dar favoritul principal pentru mine rămâne Nadal, nimic nu s-a schimbat. Dar nu va putea domina la infinit Roland Garrosul, asta e clar. Djokovic poate și el câștiga un astfel de turneu, dar am mare încredere și în Tsitsipas și Zverev. E doar o chestiune de timp până cei doi vor câștiga Grand Slamuri", a spus Becker pentru Eurosport.
CINE VA CÂȘTIGA DUELUL TITANILOR DIN SEMIFINALA DE LA ROLAND GARROS?

Zverev și Tsitsipas reprezintă viitorul în tenis

Becker va fi cu sufletul alături de compatriotul Zverev, în prima semifinală (ora 16:00), dar a lăsat de înțeles că Stefanos Tsitsipas va fi extrem de greu de învins.
"E o chestie mentală: va câștiga cel care va ști să își gestioneze mai bine emoțiile, cel care va sta mai calm pe teren. Tsitsipas e un jucător complet, nu pot să îi găsesc vreo slăbiciune, mai ales pe zgură. Servește bine, are lovituri puternice de pe fundul terenului, stă excelent în puncte, are o pregătire fizică de excepție. Și, poate cel mai important, se simte excelent când e pe marile arene, în fazele superioare, nu simte presiune. Pei ei doi îi văd luptându-se pentru coroană în viitorul apropiat. Pe ei doi și pe Medvedev. Vineri vom avea o întâlnire palpitantă între doi dintre jucătorii care vor genera o mare rivalitate în tenis", a mai spus Becker.
Fostul mare campion german știe de ce are nevoie Zverev să se transforme într-un jucător care să fie mare favorit la toate turneele de Grand Slam la care participă. Pe lângă constanță, numărul 3 mondial, finalist la US Open 2020, trebuie să înțeleagă că are suficiente arme încât să controleze el jocul și să dicteze ritmul.
"Zverev e jucătorul cu loviturile cele mai puternice. Când îi intră loviturile, nimeni nu îl poaste opriu. Dar face asta doar când intră puțin în teren, când e mai ofensiv. Asta e diferența față de ceilalți, ei pot genera lovituri decisive și când evoluează mai retras. În sferturi, Alex a fost puțin prea pasiv, în opinia mea, a intrat în niște raliuri prea lungi. Dacă va face un pas în față, dacă va juca mai ofensiv - chiar și cu riscul să facă neforțate - ar putea bate pe oricine, în orice turneu" , a concluzionat Becker.
Semifinalele de la Roland Garros sunt în direct astăzi, de la ora 16:00, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
IERI LA 05:13
Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
19/10/2021 LA 11:34