8 meciuri - 8 victorii, niciun set pierdut. Acesta e bilanţul Emmei Răducanu la New York, unde a fost nevoită să joace calificări pentru a fi prezentă pe tabloul principal. Sportiva cu rădăcini în România a devenit, după victoria cu Bencic, a 4-a cea mai tânără sportivă care ajunge în penultimul act la Openul american, după Pam Schriver, Chris Evert şi Venus Williams.
Anabel Croft a analizat parcursul uluitor al britanicei şi e convinsă că aceasta va deveni un punct de reper în circuit de acum înainte. Asta pentru că reuşeşte în situaţii de criză să îşi păstreze luciditatea şi să aducă mereu tenisul său de tip "A".
"A fost un parcurs cu sens unic până acum pentru Emma. A avut vreo două partide în care a avut un start ezitant, dar e foarte inteligentă, găseşte mereu soluţii. E matură, nu intră în panică, se relaxează şi încearcă să vină cu cel mai bun tenis al său, independent de miză şi de adversară. Odată ce îşi găseşte ritmul, nu poate fi oprită: să o învingi de o asemenea manieră pe campioana olimpică (n.r. 6-3, 6-4) e impresionant", a început analiya Annabelle Croft, pentru Amazon Prime.
Australian Open
Auger-Aliassime, moral de fier, după eșecul dramatic cu Medvedev la AO! Ce a declarat canadianul
ACUM 5 ORE
CITEŞTE ŞI

Mentalul, arma principală pentru Emma Răducanu la US Open

Deşi e doar o adolescentă, Emma Răducanu e printre cele mai puternice sportive din punct de vedere mental. Nonşalanţa cu care tratează momentele cheie creează panică în rândul adversarelor, aşa cum s-a întâmplat aseară cu Bencic, care nu a rezistat psihic.
"Mental e de neclintit, ştie să intre pe sub pielea adversarelor, reuşeşte să le sape încrederea în propriile forţe. Bencic a cedat din punct de vedere psihic, jocul ei s-a destructurat total, a devenit nervoasă şi nu şi-a găsit ritmul. Asta datorită jocului Emmei, al modului în care reuşeşte să îşi domine mental adversarele. În ultimele două meciuri şi jumătate, Bencic nu a ratat nimic, a jucat încântător. Apoi a dat piept cu Emma, care nu şi-a pierdut calmul în niciun moment. A fost descurajant pentru Belinda", a mai spus Croft.
Pentru Emma Răducanu, urmează duelul cu Maria Sakkari, din această noapte, în direct pe Eurosport. Grecoaica e la rândul său într-o formă de zile mari, trecând până acum, printre altele, de Kvitova, Bianca Andreescu şi Karolina Pliskova.
"Cu cât te apropii de finalul unui turneu de Grand Slam e din ce în ce mai greu. Dar Emma e în semifinale, merită să fie acolo şi sunt convinsă că e în starea mentală potrivită pentru a merge mai departe", a concluzionat fosta jucătoare importantă din istoria Marii Britanii.
Tabloul semifinalelor la US Open:
Feminin
  • Emma Răducanu - Maria Sakkari
  • Aryna Sabalenka - Leylah Fernandez
Masculin
  • Daniil Medvedev - Felix Auger-Aliassime
  • Novak Djokovic - Alexander Zverev
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 11 ORE
Australian Open
Daniil Medvedev, când era condus cu 0-2 în meciul cu Aliassime: "M-am întrebat ce ar face Djokovic"
ACUM 11 ORE