Jucătoarea română (45 WTA) s-a calificat joi seara în turul 3 al Grand Slam-ului de la Wimbledon, după ce a învins-o pe sportiva din Belarus, Victoria Azarenka (14 WTA), favorită numărul 12 la turneul londonez de tenis pe iarbă dotat cu premii totale de 15.738.300 euro. Sorana Cîrstea s-a impus în trei seturi, cu 7-6 (5), 3-6, 6-4, la capătul unui meci ce a durat două ore și 20 de minute.

Wimbledon 2021: Sorana Cîrstea, extrem de puternică mental

Sori e într-o formă de zile mari în ultimele luni și pare capabilă să se lupte de la egal la egal cu orice adversar. Jocul său a fost mereu de top, însă în plan mental a avut mai mereu de suferit. În 2021 asistăm la o variantă îmbunătățită a Soranei Cîrstea din acest punct de vedere, fiind extrem de puternică psihic. Acest fapt se datorează, probabil, colaborării cu Marion Bartoli, fostă câștigătoare de Wimbledon.
Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
IERI LA 13:53
"Este o persoană care a câștigat un Grand Slam și are experiență și cred că viziunea unei jucătoare care a câștigat un Mare Șlem este mereu extraordinar de bine primită și îmi dă o altă perspectivă. E ca un mentor pentru mine. M-a ajutat puțin pe partea de viziune a jocului, pe tactică, am făcut câteva sesiuni cu ea și înainte de Istanbul și Strasbourg, și înainte de acest turneu", a spus Cîrstea, conform treizecizero.ro.
https://i.eurosport.com/2017/12/21/2233531.jpg

Simona Halep a renunțat la Teo Cercel. Sorana Cîrstea, într-o formă fizică de invidiat

O altă explicație pentru forma fantastică pe care o traversează Sorana Cîrstea stă în faptul că e impecabilă din punct de vedere fizic.
O posibilă explicație pentru sarabanda de probleme medicale pe care le are Halep e legată de încetarea colaborării cu Teo Cercel, un fizioterapeut extrem de bine cotat. Teo Cercel a fost dat afară de Simona Halep în prima parte a anului trecut. Campioana din 2019 de la Wimbledon a avut o răbufnire la adresa lui într-un dialog purtat cu Darren Cahill la Adelaide, în timpul duelului cu Ajla Tomljanovic: "Spune-i lui Teo că sunt foarte obosită. Am obosit".
După acel moment, Teo Cercel a dispărut pur și simplu din peisaj. Teo Cercel era cel care se ocupa de pregătirea fizică a Simonei Halep, unul dintre membrii staff-ului permanent al sportivei noastre. Ea a dezvăluit apoi că s-a pregătit singură, iar rezultatele nu au fost rele deloc.
Anul acesta, însă, Simo a acuzat accidentări dese și nu puțini sunt cei care pun aceste probleme medicale pe seama faptului că nu a fost ghidată permanent de un specialist. La nivelul la care a ajuns Halep fiecare mic amănunt contează, iar lipsa unui fizioterapeut care să o însoțească mereu și care să o sfătuiască în legătură cu intensitatea antrenamentelor și cu modul în care să "încarce" înainte de turneele mari și după accidentări.
Interesant e că fostul preparator fizic al Simonei Halep face acum parte din echipa Soranei Cîrstea, sportivă care a avut rezultate excepționale în 2021.
Bucureșteanca a câștigat în primăvară la Istanbul, după o finală în care a avut o adversară de primă mână, pe Elise Mertens. Sori și-a trecut astfel în palmares al doilea turneu WTA din carieră, după cel din 2008, de la Tashkent (Uzbekistan). Au urmat apoi finala de la Strasbourg (unde a pierdut la Barbora Krejcikova, cea care avea ulterior să câștige Roland Garrosul), optime la Roland Garros, iar acum e în turul trei la Wimbledon.
În 16-mi sportiva română se va confrunta cu britanica de origine română, Emma Răducanu (338 WTA), care a trecut surprinzător, în turul doi, de sportiva cehă Marketa Vondrousova (42 WTA). Pentru calificarea în turul 3, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 134.550 euro și 130 puncte WTA.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
27/01/2022 LA 07:36
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22