Articol scris de Alex Masgras
Fabrice Santoro, cel care are în palmares victorii cu Roger Federer și Novak Djokovic în cariera sa profesionistă de 21 de ani, este convins că cel care își va încheia cariera cu cele mai multe titluri de Grand Slam va fi considerat de cei mai mulți "cel mai bun jucător din istorie", dar este de părere că toți cei trei jucători merită să fie numiți astfel: "Cred că ei trei sunt cei mai buni din toate timpurile. Nu cred că are sens să îi comparăm, chiar dacă la final unul dintre ei va avea mai multe titluri de Grand Slam decât ceilalți", a spus fostul jucător francez.
În acest moment, Roger Federer și Rafael Nadal se află la egalitate pe primul loc, ambii cu câte 20 de turnee de Grand Slam câștigate. Novak Djokovic, favoritul numărul 1 de la Wimbledon și câștigător la Australian Open și Roland Garros în acest an, se află pe locul al treilea, cu 19 titluri de Grand Slam câștigate. "Cred că e o greșeală să îi comparăm, sunt trei monștri, cei mai mari din istoria acestui sport. Unul (Nadal) a câștigat Roland Garros de 13 ori, unul (Djokovic) a câștigat toate Grand Slam-urile de cel puțin două ori. Roger are 20 de titluri și va rămâne cel mai elegant din toate timpurile fără dar și poate. Dar în mintea oamenilor, cine va câștiga cele mai multe turnee de Grand Slam va fi cel mai bun. Unii vor lua în considerare și Jocurile Olimpice sau Cupa Davis, dar cei mai mulți vor face diferența în funcție de turneele de Grand Slam", a mai spus Fabrice Santoro.
Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
IERI LA 21:29

Nadal, cele mai multe Cupe Davis cu Spania

În Cupa Davis, clasamentul dintre cei trei mari jucători este condus de Rafael Nadal, care a reușit să câștige cu Spania salatiera de argint de 5 ori. În schimb, rivalii săi au reușit să câștige o singură dată trofeul, Novak Djokovic în 2010 și Roger Federer în 2014.
Când vine vorba de Jocurile Olimpice, Rafael Nadal este singurul dintre cei trei care a reușit să cucerească medalia de aur în proba de simplu (Beijing 2008). La același turneu olimpic, Novak Djokovic a reușit să cucerească medalia de bronz, în timp ce Roger Federer are o singură medalie în proba de simplu, cea de argint, de la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. Roger Federer și Rafael Nadal mai au în palmares câte o medalie de aur în proba de dublu, elvețianul reușind să se impună alături de Stan Wawrinka în 2008 în timp ce Rafael Nadal a cucerit aurul alături de Marc Lopez în 2016, într-o finală cu românii Horia Tecău și Florin Mergea.
Orice lovitură de la Wimbledon de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
IERI LA 16:37
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
25/05/2022 LA 11:28