Nalbandian, desemnat al doilea cel mai bun jucător din istorie care nu a câștigat vreun Grand Slam, a activat între 2000 şi 2013. Până la Alcaraz, anul acesta, a fost singurul din lume care i-a învins pe Murray, Djokovic și Nadal la același turneu. Argentinianul a fost finalist la Wimbledon în 2002 şi semifinalist la patru turnee de Mare Şlem. De asemenea, a disputat trei finale de Cupa Davis, dar toate pierdute.
Insuccesele și accidentările l-au transformat într-un favorit al publicului și așa a rămas și acum, când emisiunile la care participă în Argentina generează audiențe excelente. Într-o astfel de intervenție televizată, David și-a adus aminte de cel mai stânjenitor moment din carieră. Episodul nu are legătură cu un meci de tenis, dar e strâns legat de sportul alb.
Astfel, David Nalbandian, Rafael Nadal și David Ferrer obișnuiau să se joace pe playstation în timpul liber din perioada turneelor, iar de multe ori pierzătorul trebuia să respecte anumite "porunci". Așa s-a întâmplat și în timpul unui turneu desfășurat acum mai bine de 10 ani, la Monte Carlo, doar că Nalbandian a avut parte de un moment jenant.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 5 ORE
"Am organziat un mic concurs pe playstation și învinsul trebuia să coboare în lobby, la parterul hotelului, doar în chiloți. Din nefericire, cel care a pierdut am fost eu și nu a fost loc de negociere, a trebuit să respect pariul. Așa că am coborât, apoi am chemat liftul, să mă întorc în cameră. Când ușile liftului s-au deschis, față în față mi-au apărut Roger și Mirka. A fost o situație extrem de stânjenitoare atunci, dar acum o văd ca pe o situație amuzantă", a dezvăluit David Nalbandian, potrivit tennisworldusa.org.

Momentul retragerii genialului Federer, tot mai aproape

Pentru prima oară în ultimii 25 de ani, clasamentul ATP nu mai conține numele lui Roger Federer. În acest moment, marele campion elvețian nu mai are puncte în ierarhia mondială. El a jucat ultima oară în urmă cu un an, la Wimbledon, atunci când a ajuns până în sferturile de finală. Punctele obținute la ediția din 2021 l-au protejat pe Federer în ultimele 12 luni, reușind să se mențină în Top 100. Acum, pentru că nu a mai jucat în ultimul an, elvețianul a rămas fără puncte, ceea ce înseamnă că va trebui să beneficieze de wild card-uri pentru a putea participa la turnee.
Ajuns la aproape 41 de ani, Roger Federer simte că finalul unei cariere de excepţie e aproape. Fără îndoială cel mai elegant tenismen din istorie, "FedEX" va lăsa un gol imens în lumea tenisului, unul care nu va putea fi vreodată umplut de altcineva. Într-un interviu pentru o publicaţie din Olanda, omul care a câştigat 20 de Grand Slamuri a dat de înţeles că retragerea sa e mai aproape ca niciodată, însă a ţinut să menţioneze că acest lucru nu îl sperie. Dimpotrivă, se bucură de micile plăceri ale vieţii, ca orice om normal.
"Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis. Sunt fericit cu alte lucruri acum, mă bucură să îi văd crescând pe băieţii mei, sunt super-fericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună. Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea. Vreau să rămân un om de succes, vrea să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului. Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt ok cu asta", a spus marele campion elveţian pentru publicaţia olandeză Algemeen Dagblad.
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 8 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 10 ORE