Tenis

Fed Cup 2020, anulată! Când ar putea juca Simona Halep & Co. barajul cu Italia

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Când ar putea juca Simona Halep & Co. barajul cu Italia

Credit imagine: Getty Images

DeIrina Aldea
26/06/2020 la 15:00

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, vineri, că play-off-ul Fed Cup şi turneul final al competiţiei au fost amânate pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat vineri că finala Fed Cup 2020, care trebuia să aibă loc la Budapesta între 14 şi 19 aprilie şi a fost amânată din cauza COVID-19, a fost reprogramată pentru perioada 13-18 aprilie 2021. Decizia pare a fi luată și prin prisma luminii ultimelor evenimente din sportul alb. Începând de duminică, mai mulți jucători de tenis, printre care Novak Djokovic, Grigor Dimitrov și Borna Coric, au fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

Tenis

Simona Halep, veste excelentă! Campioana noastră a dezvăluit cât timp vrea să mai joace tenis

PESTE O ORĂ

Finala competiţiei, cu 12 echipe participante, se va desfăşura pe terenurile de zgură instalate în arena Laszlo Papp din Budapesta, însă anul viitor. Australia, Belarus, Belgia, Cehia, Elveţia, Franţa, Germania, Rusia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ungaria sunt echipele care se vor bate pentru trofeul Fed Cup în aprilie 2021. ITF a precizat într-un comunicat că din cauza provocărilor lansate de pandemia de coronavirus, inclusiv faptul că sala polivalentă Laszlo Papp nu era disponibilă în ultima parte anului, nu a fost posibilă reprogramarea turneului final al Fed Cup în 2020.

Meciul României cu Italia a fost amânat

Din cauza pandemiei de coronavirus, meciul dintre România şi Italia, programat în zilele de 17 şi 18 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în play-off-ul Grupei Mondiale, a fost amânat. Echipa care câştiga acel duel urma să joace şi în 2021 în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciul România - Italia şi celelalte din play-off vor fi reprogramate în februarie 2021. Competiţia îşi va relua formatul său anual din 2022.

De partea cealaltă, turneul final al Davis Cup se va disputa în luna noiembrie a anului viitor: “Este o mare dezamăgire pentru noi că Davis Cup nu se va disputa în 2020. Din păcate, nu putem ști cum va evolua situația la nivel global și nici dacă și când se vor ridica restricțiile din Spania”, a anunțat Gerard Pique.

Tenis

OFICIAL! Simona Halep va participa la turneul de la Palermo! Mesajul campioanei noastre

ACUM 4 ORE
Tenis

Simona Halep a vorbit despre cel mai greu moment din cariera ei: "Am fost 3 luni în depresie!"

ACUM 5 ORE
Subiecte asemănătoare
TenisSimona Halep
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol