Tenis
Fed-Cup Singles

Ion Țiriac a dezvăluit că Simona Halep va boicota Fed Cup și se va concentra pe Jocurile Olimpice

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

DeIrina Aldea
22/11/2019 la 10:04

Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a anunțat că Simona Halep își va respecta promisiunea și nu va participa la Fed Cup.

Ion Țiriac a fost invitatul lui Virgil Stănescu la SportED Talks și a mărturisit că Simona Halep are un obiectiv clar pentru sezonul competițional următor. Campioana de anul acesta de la Wimbledon își va direcționa atenția spre Jocurile Olimpice, urmând ca Fed Cup să iasă complet din lista de priorități.

Dacă Simona spunea la începutul acestui an că Fed Cup este un obiectiv pentru ea, după ratarea calificării în finală, formatul competiției pe echipe s-a modificat. Fostul lider mondial din WTA a precizat în mai multe rânduri că nu este adepta noului format. Ion Țiriac a dezvăluit că Simona nu va participa la Fed Cup anul viitor și se va concentra pe Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tenis

Mesajul Simonei Halep după ce a participat la Winners Open: "Ne vom adapta cu toții!"

ACUM 18 ORE

România, fără Simona Halep împotriva Rusiei

"Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice", a spus Ion Țiriac pentru SportED Talks. Anunțul președintelui FRT nu este unul surprinzător, mai ales că Simona a vorbit despre noul format al Fed Cup, unul pe care ea nu-l agreează.

Mai exact, România, deși semifinalistă la ultima ediție, va trebui să treacă de Rusia într-un baraj programat la Cluj-Napoca pe 7 și 8 februarie 2020, în Sala Polivalentă, pentru a ajunge la turneul final care se va desfășura la Budapesta în perioada 14-19 aprilie 2019. Dacă va trece de Rusia, România se va afla pe lista celor 12 echipe care vor participa la turneul final al Fed Cup.

Simona Halep a precizat că nu este de acord ca partidele să se desfășoare pe teren neutru, timp de o săptămână: "Îmi place modul în care este acum FedCup. Să joci acasă şi în deplasare este cel mai frumos sentiment. Dacă FedCup se va schimba, eu nu voi mai juca pentru că îmi place aşa cum este acum", spunea Simona în urmă cu câteva luni.

Tenis

John McEnroe n-o crede pe Simona Halep! Ce spune americanul despre participarea la US Open

ACUM 20 ORE
Tenis

Simona, prima victorie după pandemie. Halep și Tecău i-au învins la Cluj pe Ruse și Copil

IERI LA 16:03
Subiecte asemănătoare
TenisFed-Cup SinglesSimona Halep
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol