Ion Țiriac a fost invitatul lui Virgil Stănescu la SportED Talks și a mărturisit că Simona Halep are un obiectiv clar pentru sezonul competițional următor. Campioana de anul acesta de la Wimbledon își va direcționa atenția spre Jocurile Olimpice, urmând ca Fed Cup să iasă complet din lista de priorități.

Dacă Simona spunea la începutul acestui an că Fed Cup este un obiectiv pentru ea, după ratarea calificării în finală, formatul competiției pe echipe s-a modificat. Fostul lider mondial din WTA a precizat în mai multe rânduri că nu este adepta noului format. Ion Țiriac a dezvăluit că Simona nu va participa la Fed Cup anul viitor și se va concentra pe Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din semifinalele de la Roma. S-a stabilit și ora de start
ACUM 10 ORE

România, fără Simona Halep împotriva Rusiei

"Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice", a spus Ion Țiriac pentru SportED Talks. Anunțul președintelui FRT nu este unul surprinzător, mai ales că Simona a vorbit despre noul format al Fed Cup, unul pe care ea nu-l agreează.

https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/0x0/filters:format(jpeg):focal(1221x627:1223x625)/origin-imgresizer.eurosport.com/2019/11/22/2721802.jpg

Mai exact, România, deși semifinalistă la ultima ediție, va trebui să treacă de Rusia într-un baraj programat la Cluj-Napoca pe 7 și 8 februarie 2020, în Sala Polivalentă, pentru a ajunge la turneul final care se va desfășura la Budapesta în perioada 14-19 aprilie 2019. Dacă va trece de Rusia, România se va afla pe lista celor 12 echipe care vor participa la turneul final al Fed Cup.

Simona Halep a precizat că nu este de acord ca partidele să se desfășoare pe teren neutru, timp de o săptămână: "Îmi place modul în care este acum FedCup. Să joci acasă şi în deplasare este cel mai frumos sentiment. Dacă FedCup se va schimba, eu nu voi mai juca pentru că îmi place aşa cum este acum", spunea Simona în urmă cu câteva luni.

WTA Rome
Simona Halep, decizie de mare campioană la Roma! Ce a făcut Simo după ce Putintseva s-a retras
ACUM 14 ORE
WTA Rome
Simona Halep s-a calificat la pas în semifinalele de la Roma! Putintseva a abandonat în setul 2
ACUM 14 ORE