Alexander Zverev, cap de serie numărul cinci la turneul Masters de la Shanghai, s-a calificat în semifinalele competiției după ce l-a eliminat în sferturile de finală pe Roger Federer, locul 3 ATP și favorit numărul 2, scor 6-3, 6-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și șase minute de joc. Germanul îl va întâlni în penultimul act pe câștigătorul dintre Matteo Berrettini și Dominic Thiem.
În cealaltă semifinală se vor duela Stefanos Tsitsipas, care l-a eliminat în mod surprinzător pe Novak Djokovic în sferturi, și Daniil Medvedev, rusul aflat în mare formă. După un prim set pe care l-a câștigat datorită unui singur break reușit pe serviciul elvețianului, Zverev a avut mai multe șanse de a încheia meciul încă din manșa secundă. Germanul în vârstă de 22 de ani a ratat în setul secund cinci mingi de meci.

Alexander Zverev, victorie uriașă în sferturile de finală la Shanghai

Australian Open
Zverev, declarație controversată: "Cred că mulți jucători au acum Covid"! Argumentele germanului
ACUM 5 ORE
Înainte de act meci, scorul întâlnirilor directe era 5-4 pentru elvețian. Prin victoria obținută la Shanghai, germanul l-a egalat pe marele campion elvețian. Manșa decisivă a curs în direcția lui Zverev, însă Federer a arătat de mai multe ori semne că ar putea reveni în meci. Totuși, germanul nu s-a lăsat înduplecat de valoarea adversarului, iar la cea de-a șasea minge de meci avută, Zverev a convertit și s-a calificat în semifinală.
Luna trecută, la Laver Cup, Roger Federer i-a spus lui Zverev că are posibilitatea să întoarcă sezonul chiar din acest punct. Marele campion elvețian deține la Shanghai recordul pentru cel mai vârstnic campion. El s-a impus în 2017 la vârsta de 36 de ani, două luni și șapte zile. Atât Federer, cât și Djokovic au fost eliminați de la Shanghai în faza sferturilor de finală. Sârbul era campion en-titre la turneul asiatic.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 11 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
17/01/2022 LA 07:33