Astăzi a avut loc tragerea la sorți pentru Australian Open, acolo unde Simona Halep visează la al treilea Grand Slam din carieră. Dincolo de disputele campioanei noastre, se anunță o bătălie fantastică pe tabloul masculin. Marele favorit e Novak Djokovic, de 7 ori câștigător la Melbourne (record absolut), însă Nadal și Federer speră și ei la un nou turneu de Mare Șlem.
Din acest trio formidabil, Roger pare a avea cea mai grea misiune. Dincolo de vârsta sa, care l-a făcut să declare că nu mai este mare favorit, elvețianul are parte și de un traseu complicat. În primul rând, Federer își dorea să îl evite pe Djokovic de pe jumătatea lui, ceea ce nu s-a întâmplat. Dar, până la o eventuală ciocnire cu sârbul, în semifinale, FedEx va avea parte de o serie de meciuri complicate. Hurkacz, polonezul care vrea să atace TOP 20 în acest start de an, îi va fi adversar încă din turul 3, pentru ca apoi, într-o eventuală optime, să dea probabil peste Shapovalov.
Sunt conștient că la 38 de ani nu ar trebui să fiu favorit, ar trebui să fie cineva de 20 de ani, dar noi trei am reușit să ne păstrăm șansele mereu, ceea ce este grozav pentru noi | Roger Federer
Australian Open
Ngounoue/Snaider - Cross/Mboko - Australian Open
ACUM 22 MINUTE
În ceea ce îl privește pe Nadal, numărul unu mondial are un sfert abordabil, singura emoție în drumul spre semifinale părând a fi ridicată de posibila optime cu Nick Kyrgios. Australianul se mobilizează incredibil contra lui Rafa, scorul întâlnirilor directe fiind de doar 4-3 în favoarea ibericului. Suprafața îi convine de minune australianului, care va fi încurajat frenetic din tribune, însă faptul că se joacă cel mai bun din cinci seturi e marele avantaj al "Matadorului". Nick de multe ori are fluctuații mari de formă de la un set la altul și nu are o condiție fizică la fel de bună precum jucătorii de top.

Traseul virtual al lui Nadal la Australian Open 2020

Turul 1 - Dellien
Turul 2 - Delbonis/Sousa
Turul 3 - Carreno Busta
Optimi - Khachanov/Kyrgios
Sferturi - Thiem/Monfils

Traseul virtual al lui Djokovic la Australian Open 2020

Turul 1 - Jan Lennard Struff
Turul 2 - Nishioka/Dhere
Turul 3 - Daniel Evans
Optimi - Schwartzman/Lajovic
Sferturi - Tsitsipas

Traseul virtual al lui Federer la Australian Open 2020

Turul 1 - Johnson
Turul 2 - Krajinovic
Turul 3 - Hurkacz
Optimi - Shapovalov/Dimitrov
Sferturi - Berretini

Posibilele sferturi de la Australian Open

  • Nadal - Thiem
  • Medvedev - Zverev
  • Berrettini - Federer
  • Tsitsipas - Djokovic*
*În prima semifinală vor juca învingătorii din primele două sferturi, în timp ce a doua semifinală îi va aduce față în față pe câștigătorii din ultimele două sferturi.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Nadal, în finala Australian Open 2022. Rezumatul partidei cu Berrettini
ACUM O ORĂ
Tenis
Wilander, uluit de Rafa Nadal: "Tactic, e perfect!"
ACUM O ORĂ