La aproape 40 de ani, Roger Federer are nevoie de orice, dar nu de meciuri inutil de lungi și în sesiuni de seară la un turneu de Grand Slam care se dispută pe zgură. Numai că elvețianul fix de asta a avut parte pe arena Philippe Chatrier.
Elvețianul a fost programat de organizatori în prima sa sesiune de seară iar Roger a sperat să încheie rapid partida. Cu toate acestea, primul set a fost unul extrem de echilibrat iar în mod frustrant, deși avea ocazia să încheie primul set cu două mingi de break, Federe a ratat ocazia și totul a ajuns în tiebreak. Acolo, am avut parte de un mini-meci în interiorul meciului - asta pentru că Federer a dominat clar și s-a impus fără probleme pentru a-și adjudeca un prim set ciudat, cu doi jucători predispuși la greșeli, frustrați și parcă grăbiți.
Tenis
Nick Bollettieri a încetat din viață. Povestea celui mai cunoscut antrenor de tenis din istorie
ACUM O ORĂ
Faptul că Roger a câștigat chinuit primul set avea să aibă efect și pentru următoarea parte a meciului. Al doilea set a curs în aceeași direcție, numai că de această dată ambii jucători au reușit break-uri, dar niciunul nu a știut să profite de ele. Așadar, din nou tiebreak. De această dată însă germanul a devenit din ce în ce mai încrezător în propriile forțe și a profitat de numeroasele erori neforțate ale lui Roger pentru a readuce la egalitate partida după primele două seturi.
A urmat, spre surprinderea nimănui, un nou set extrem de echilibrat încheiat, din nou, tot cu un tiebreak. Cam pe la jumătate, Federer a apăsat pe pedala de accelerație, s-a apărat excelent și a profitat de forehand-ul său extraordinar pentru a face 5-4 iar de acolo victoria a fost ușoară.
Părea că și al patrulea set va merge în aceeași direcție însă Federer a reușit de această dată să ia break-ul în momentul ideal, a condus cu 6-5 și și-a făcut apoi serviciul pentru a obține o victorie mult mai complicată decât și-ar fi dorit.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Tsitsipas, mărturie incredibilă: a încercat să îl enerveze pe Rublev ca să joace mai bine
ACUM 2 ORE
Tenis
Rune a început 2022 pe 103 şi l-a terminat pe 11, dar alt jucător a făcut cel mai spectaculos salt
ACUM 3 ORE