În vârstă de 39 de ani, Roger Federer a fost intervievat de Tim Henman și Bjorn Borg cu ocazia aniversării de 50 de ani a Turneului Campionilor, eveniment de la care maestrul elvețian lipsește anul acesta. Federer a disputat în 2020 doar șapte meciuri, dintre care șase la Australian Open și unul demosntrativ, în compania lui Rafael Nadal. La primul turneu de Grand Slam din acest sezon competițional, elvețianul a fost eliminat în faza semifinalelor de către cel care avea să cucerească titlul la Melbourne, Novak Djokovic.
În plus, Federer a suferit două operații la genunchi în decursul lui 2020. Totuși, elvețianul a vorbit despre Turneul Campionilor și despre importanța acestui eveniment în cariera lui. De altfel, Federer este cel mai titrat jucător de la Turneul Campionilor, cu șase titluri cucerite în întreaga carieră (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011).

Roger Federer, dornic să participe la următoarea ediție a Turneului Campionilor

Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Legendarul tenismen elvețian s-a calificat la evenimentul elitelor de 14 ori consecutive, în perioada 2002 – 2015, câștigând turneul de șase ori, după cum anterior precizam. Federer a ajuns în finală de zece ori și a înregistrat 59 de victorii și 17 înfrângeri în toate aparițiile sale la Turneul Campionilor, desfășurat în trei orașe (Houston, Shanghai și Londra). Torino ar putea deveni al patrulea oraș în care Federer ajunge pentru a participa la Turneul Campionilor, dacă se va califica anul viitor.
După cum transmitea mai devreme în această toamnă, Federer nu are gânduri de retragere. Elvețianul vrea să mai evolueze un sezon la cel mai înalt nivel și e pregătit să facă orice sacrificiu pentru a reuși asta: "Sincer să fiu, nici nu contează pentru mine unde se mută turneul, orice jucător va merge oriunde se va muta evenimentul. Eu personal aș merge și pe lună dacă aș putea doar pentru a fi prezent", a spus Federer pentru site-ul oficial al ATP.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51