În vârstă de 44 de ani, Schett a ajuns până pe locul 7 în lume (septembrie 1999). În 2005, s-a retras din tenis și în scurt timp a fost cooptată în echipa Eurosport, în prezent fiind comentatoare și prezentatoare de emisiuni.
În ultima perioadă, în condițiile în care în 2019 Nadal și Djokovic și-au împărțit "frățește" titlurile de Grand Slam, s-a născut o polemică în legătură cu cel mai mare jucător din istorie. Acum 10 ani, toți erau de părere că supremația lui Federer nu poate fi contestată, însă ultima decadă i-a adus în prim plan pe Nadal și, mai ales, Djokovic. Rafa e la doar un turneu distanță de egalarea recordului lui Roger, în timp ce Nole, deși are "doar" 16 Grand Slamuri în palmares, dă senzația că va mai domina ani buni circuitul.
Ce spune Schett despre cei trei mari campioni și ce anticipează ea că se va întâmpla în tensiul masculin odată cu retragerea lor, puteți vedea în interviul de mai jos.
Ciclism
Cum s-a adaptat marele Alberto Contador la Eurosport. Interviu cu "El Pistolero"
01/04/2020 LA 10:55
Federer, Nadal sau Djokovic? Cine este cel mai bun din istorie în opinia ta?
E foarte greu să răspund, pentru că toți încă joacă. Roger are cele mai multe trofee de Grand Slam, de aceea e indicat de cei mai mulți. Dar cu siguranță că Rafa și Nole îl pot depăși. Vom vedea cum se va recupera acum Roger după operația la genunchi, dar e din ce în ce mai greu pentru el să câștige un turneu de Mare Șlem. Nu știu dacă va mai fi vreodată atât de aproape să câștige un turneu important așa cum a fost anul trecut, la Wimbledon (învins de Djokovic în super-tiebreak-ul decisivului). Mai ales că sunt șanse mari ca Wimbledon să fie amânat anul acesta. Roger nu întinerește, cu fiecare lună trecută îi va fi mai greu. Roger e cel mai mare din istorie în acest moment, dar cred că Novak Djokovic îl va depăși.
Deci ar fi corect să interpretăm că, atunci cânt toți cei trei "titani" se vor fi retras, îl vezi pe Djokovic cu cele mai multe trofee de Grand Slam adjudecate?
Da.
Cine va fi noua stea a tenisului odată ce Roger, Rafa și Nole nu vor mai concura?
E aproape imposibil să îi înlocuiești pe acești jucători. Sunt aproape 20 de ani de când îi privim, s-au împins de la spate unul pe altul prin performanțele avute. Au fost rivalități incredibile, care i-au adus la un nivel fantastic. Nu cred că va mai exista vreo rivalitate în istoria tenisului care să fie comparabilă cu cea dintre Nadal și Federer, Djokovic și Federer sau Nadal și Djokovic. Nu văd cum în următoarea perioadă vreun jucător mai poate visa să cucerească 20 de Grand Slamuri, e foarte dificil să ajungi în "papucii" celor trei.
Ca o părere personală, mie îmi plac foarte mult Zverev și Thiem, dar nu știu dacă mai pot fi considerați tineri, au deja multe sezoane în spate. Rușii - Medvedev și Rublev - au calități foarte bune, Sinner de asemenea. Sunt foarte mulți jucători interesanți, ale căror traiectorii merită urmărite. Va fi spectacol în tenisul mondial, asta e clar, indiferent de cine se retrage. Îmi aduc aminte că acum 30 de ani, când Becker, Edberg sau Wilander s-au retras, mulți își puneau problema cine le va lua locul. Întotdeauna va fi cineva care va ieși în față și care îi va cuceri pe spectatori. Cu cât tinerii de acum își vor dezvolta mai puternic personalitățile, cu atât vor fi personaje mai importante pe scena tenisului mondial.
Care e jucătorul de tenis pe care îl preferi la un interviu și de ce?
Personal, îmi place enorm să comunic cu Roger și Novak. Întotdeauna înțeleg perfect nuanțele întrebărilor. În plus, vorbesc atât de bine, mereu am senzația că timpul zboară atunci când stau de vorbă cu ei. Și ambii sunt prezențe foarte plăcute, ai impresia că ești la cafea cu un vechi prieten.
Au acumulat atât de multă experiență, sunt un exemplu pentru toți din punct de vedere al atitudinii față de presă, din punct de vedere al interviurilor, cei tineri ar trebui să îi urmărească și să învețe de la ei. Îmi place, de asemenea, faptul că au umor, mereu știu să strecoare și câte o glumă în răspunsurile pe care le dau, oferă întotdeauna ceva extra, ceva neașteptat.
Nu înseamnă că nu îmi place să comunic cu Rafa, dar nu am avut ocazia să o fac de foarte multe ori, pentru că el de obicei e intervievat de echipa noastră din Spania. Sunt convinsă că și el e un interlocutor minunat.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
ACUM 16 ORE
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 20 ORE