Au trecut deja două luni din noul sezon competițional, iar Novak Djokovic are un record de 18 victorii și 0 înfrângeri. Sârbul va începe primul turneu de 1000 de puncte al anului cu un record incredibil de meciuri câștigate. Nole a bifat deja în 2020 șapte victorii împotriva adversarilor din Top 10 ATP. Niciun alt jucător nu a mai început turneul californian cu un asemenea record.
Singura întrebare care apare în acest moment este dacă va fi sârbul capabil să-i egaleze sau chiar să-i doboare recordul lui Roger Federer, record stabilit de elvețian în 2004, atunci când Federer a ajuns la 18 victorii consecutive împotriva rivalilor din Top 10. Până acum în acest sezon, Djokovic a trecut de Gael Monfils, Daniil Medvedev și Rafael Nadal (ATP Cup), Federer și Dominic Thiem (Australian Open), și Monfils și Stefanos Tsitsipas (Dubai).

Poate Djokovic să-l ajungă din urmă pe Federer?

Laver Cup
Părinții lui Roger Federer au vorbit în premieră despre retragerea lui Roger. Cel mai dureros moment
ACUM 3 ORE
"Unul dintre obiective e să termin acest sezon fără vreo înfrângere. Glumesc. Îmi place să mă bucur de fiecare moment, cred că am unul dintre cele mai bune începuturi de sezon din întreaga mea carieră. Mă simt excelent pe teren, am jucat excelent, dar am fost ajutat şi de faptul că evoluez pe suprafaţa mea favorită. Sunt extrem de recunoscător pentru ce mi se întâmplă, voi încerca să rămân fără înfrângere cât mai mult timp. Nu vreau să îmi stabilesc o bornă, nu îmi plac predicţiile. Vreau doar să mă concentrez pe ceea ce am de făcut pentru a mă menţine la acest nivel. Obiectivul e unul singur: să joc în fiecare partidă cât mai aproape de potenţialul meu maxim", spunea Djokovic după finala de la Dubai.
https://i.eurosport.com/2020/03/12/2793487.jpg
În timp ce cea mai lungă serie de victorii consecutive a lui Djokovic a fost de 17 meciuri în perioada 2015-2016, Federer s-a impus pentru 24 de ori în fața adversarilor din Top 10 ATP în perioada 2003-2005 (record din 1980). Al treilea membru al grupului select The Big Three, Nadal, a acumulat cel mai mult 13 victorii consecutive împotriva rivalilor din Top 10, în 2012-2013 și încă o dată în finalul lui 2013.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
ACUM 4 ORE
Tenis
"Ești fericit că există Djokovic?" Replica lui Nadal a venit imediat și a stârnit hohote de râs
ACUM 4 ORE